torsdag 21. mai 2015

Innbilt svangerskap gepard

Innbilt svangerskap rammer kvinner fra alle etniske grupper, sosioøkonomiske klasser, og aldre. Etter løpetid gjennomgår alle tisper som ikke er drektige såkalt innbilt drektighet. Innbilt drektighet kalles også innbilt svangerskap eller pseudodrektighet og skyldes hormonelle endringer. Hormonene progesteron og prolaktin antas å spille en avgjørende rolle. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet.


Eksperter er uenige om omfanget, men at det forekommer i større eller mindre grad er utvilsomt. For noen hunder varer det bare i noen dager, for andre i flere uker, det er individuelt, sier Torill, som også legger til at har hunden din hatt et innbilt svangerskap en gang, vil den mest. Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid. Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap. VG tar ditt personvern på alvor.


Derfor laster vi ikke tredjepartskode før det er nødvendig. Klikk igjen for å like denne videoen. Det skjer forandringer i hormonnivået og den som opplever innbilt svangerskap kan ha mange eller alle.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Annonsørinnhold for ManyMore Films.


Dyrevenner fra hele landet fikk seg en real skuffelse da det ikke ble noen gepard -fødsel i Kristiansand. Kimani på VGTV, fram til en røntgenundersøkelse, ti dager etter termin, satte fast at det hadde vært et såkalt innbilt svangerskap. Men så forandret alt seg.


Fornektelse eller innbilt graviditet. En studie fant at kvinner som nektet sin graviditet representerte bare av alle kvinner. KRISTIANSAND: – Vi følger med på om hun er rolig og avslappet. At det ennå ikke er fødsel på gang skaper ingen panikk hos oss, sier Rolf-Arne Ølberg, faglig leder for dyreavdelingen i Kristiansand Dyrepark, søndag formiddag. I mai ble gepardunger for første gang født i Norge.


Nå er de blitt store nok til å utforske verdenen utenfor buret. I over én uke har hundretusener fulgt den drektige geparden Kimani direkte fra Kristiansand Dyrepark. Nå viser det seg at hun hadde et innbilt svangerskap.


Drektighet er svangerskap hos pattedyr. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er.


Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Skinndrektighet er et uttrykk som er synonymt med innbilt graviditet, men tilstanden regnes ikke som en sykdom, fordi den kan forklares med naturlige hormonelle endringer. Tilstanden forsvinner gjerne spontant (av seg selv) etter en tid og medfører sjelden ettervirkninger. Skinngravide dyr kan oppvise alle tegn på svangerskap , også hormonelle.


Rundt i landet (og faktisk også utlandet) sitter flere tusen og kikker stadig innom livesendingen fra gepardhuset. Jeg har fulgt med i flere dager nå, for å prøve å få med meg når det begynner å skje noe. I ett innslag publisert 13.


Dyreparken ut med teorien om et mulig innbilt svangerskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg