onsdag 20. mai 2015

Mensen etter utskraping

Utskrapning eller abrasio er kirurgisk fjerning av slimhinne i livmoren som ledd i gynekologisk diagnostikk. Er man sykemeldt etter en gynekologisk utskraping ? Etter en utskraping er det godt å slappe av resten av dagen, men du er fort frisk igjen. Det er normalt at man blør litt i dagene etter en utskraping. Hvis man begynner å blø mye, dvs. Fikk tilbake mensen etter ca uker etter en utskraping.


Hvor lenge pleier første mens være etter en abort og hvor lenge pleier første mens å vare ? Huff, det er bra slitsomt å gå å vente på at mensen skal komme og at kroppen skal komme i rute igjen etter en utskraping. Det er nok veldig forskjellig hvor fort kommer i rute igjen, det avhenger bl. Jeg hadde en MA med utskraping 25. Jeg lurer på om dette er den første mensen etter utskrapingen? Legen som da opererte sa til meg rett etter operasjonen, at han trodde jeg kom til å bli veldig fornøyd og mest sannsynlig kom til å miste menstruasjon helt.


Dette har da ikke skjedd. Det jeg lurer på da er om livmorslimhinnen fortsatt er der, evt om den kan ha kommet tilbake helt, eller bare delvis? KS-Bkk Flørter med forumet. Forkjellen på meg nå og tidligere. Kjenner EL veldig godt.


Spottet litt tiden etter aborten. Bødde ikke så mye rett etter utskrapingen, Clearblue test var negativ på dagetter utskrapingen. Det er alltid mistanke om kreft ved postmenopausale blødninger fra skjeden, selv om årsaken oftest er av godartet art.


Ved postmenopausale blødninger gjøres en ultralydundersøkelse, samt en uthenting av vevsprøve fra livmorslimhinnen til histologisk undersøkelse. Prøven kan enten gjøres med en pipelle eller ved utskrapning. Mens pipelleundersøkelsen kan gjøres uten bruk av narkose. Hvem trenger en utskraping ? Men etter års alderen er det et naturlig ledd i legens undersøkelser. Ellers er en alminnelig gynekologisk undersøkelse et betydningsfullt ledd i avklaringen av årsaken.


Hvordan behandles kraftige, langvarige blødninger? Måtte på toalettet en gang i timen hvis ikke gikk det galt. Etter MA uke som endte i utskrapning av morkake fikk jeg igjen mensen fem uker etter utskrapningen. Var til utskraping. Fikk ingen beskjed om å vente eller noe, men har hørt at man kan prøve igjen ganske raskt etter SA hvis man orker fysisk og psykisk å bli gravid igjen.


For slimhinnene er så rene etter utskraping at egg fester seg bedre til slimhinnen i livmoren. Så til spørsmålene mine: 1. Hadde positiv LH 14. Den skulle vært over på fredag, da var det en uke siden den startet.


Har knip der nede, kjennes ut som hele systemet har tenkt seg ut. Urinlekkasje etter prostataoperasjon for godartet prostatalidelse forekommer i færre enn to prosent av tilfellene, mens urinlekkasje oppstår hos 5-prosent etter operasjon for prostatakreft. Betydelig urinlekkasje etter prostataoperasjon er uvanlig, men mange menn opplever stressinkontinens som utløses ved tunge tak og løft, hopp og sprett. Operasjonen gjøres gjennom skjeden og livmorhalsen, og gir ingen arrdannelse.


Det er usannsynlig at du kan bli gravid etter denne operasjonen, men du bør for sikkerhets skyld fortsette å bruke prevensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg