tirsdag 26. mai 2015

Eggehvite oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Eggehvite er den klare væsken i egget. Hovedformålet til eggehviten er å beskytte eggeplommen og å gi næring til kyllingfosteret. Det er viktig å ha en helt ren bolle når du skal piske eggehviter.


Omtrent prosent av innholdet i et egg er eggehvite. Bruk en plastboks eller glass med lokk.

Har du ikke noe å bruke eggehvitene til i øyeblikket, så kan de fryses ned til senere. For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli). Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter.


MEN, så kommer utfordringen: Hva skal jeg bruke eggehvitene til? Det er egentlig ganske enkelt, men likevel er det lett for at de tilslutt bare blir kastet dessverre. Noen som kjenner seg igjen? Jeg hater å kaste mat! Derfor har jeg i dette innlegget samlet noen oppskrifter som bruker eggeplommer og noen som trenger eggehviter.


Oppskrifter som inneholder eggehviter.

Siden jeg kun hadde tre eggehviter , og ikke seks som i originaloppskriften, halverte jeg oppskriften og lagde muffins i stedet for formkake. Når du endelig finner en oppskrift husker du ikke lenger hvor mange plommer eller hviter du hadde og tømmer alt ut i vasken. Egg har noen fabelaktige egenskaper. Dette er en klassisk oppskrift på Kokosmakroner som er laget med eggehviter og uten hvetemel.


Deigen er nærmest som kokosmarengs å regne, og kakene blir myke og veldig, veldig gode. Pisk eggehviter for hånd med en visp i kjelen til det skummer godt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.


Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Du kan oppbevare uåpnet flaske i romtemperatur , eller dager i kjøleskap etter åpning. Klikk på oppskriften for å se mer. Dette gjør eggehvite til et høyt elsket produkt blant alle oss som er opptatt av hvilke drivstoff og byggesteiner vi gir kroppen. Hvor mye eggehvite har du i deigen? I denne oppskriften skal du ha 1g eggehviter.


Pass på at det ikke blir for mye. Den består i stor grad av kolestrol i form av fett.

Hvis du har eggeplommer til overs etter matlaging, kan du for eksempel lage hjemmelaget bernaise eller aioli. Antall eggehviter du trenger i oppskriften avhenger av størrelsen på eggene, så det er viktig at du knar inn ett og ett egg til du får en fast deig. Eggeplommen ligger i eggehviten. Forvarm stekeovnen til 2°C.


Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg