torsdag 14. mai 2015

Amerikansk stuffing til kalkun

Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ingen fest uten kalkun. Kalkun spiller som oftest hovedrollen på Thanksgiving-bordet. Den er gjerne stuffet med alskens snadder og helstekt i ovn. Tilbehøret skal være raust, og det serveres ofte både potetmos, maisstuing, rosenkål, gulrøtter, maisbrø stuffing , tranebærsaus og brun saus til.


Ofte er det flere tilbehør til også. Ulempen med å fylle kalkunen med stuffing er at det kan være litt vanskelig å forsyne seg. For å gjøre det enklere for gjestene, anbefaler vi ofte å steke stuffingen i en form ved siden av, eventuelt mens kalkunen står og hviler etter steking, sier Løvbrette.

Med denne oppskriften får du en del mer stuffing enn du får stappet i kalkunen. Pakk den ekstra stuffingen i aluminiumsfolie og legg den i langpannen med kalkunen den siste timen av steketiden. Hvert nyttår må vi ha en spesiell type stuffing til kalkunen og hvert nyttår leter vi etter oppskriften så jeg legger den ut her så er den tilgjengelig for alle som vil prøve verdensbeste stuffing oppskrift.


Oppskriften er Amerikansk og den er som alt annet Amerikansk best, og bedre hvis du lager mer. Han serverer vanligvis kalkunen med potetstappe, grønne bønner med bacon, stuffing , saus, “kokkehatter”, tranebærsaus, søtpoteter og mais. Amerikansk helstekt kalkun Craig Whitson serverer kalkunen helstekt med potetstappe, stuffing , tranebærsaus og søtpoteter.


Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Ha i brødterningene og smak til med salt og pepper. Eple- og sviskefyll: Fyll kalkunene med eplebåter og svisker. Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger.


Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.


Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen. De fleste bliver lidt intimiderede ved tanken om at stege en hel kalkun.

Men det behøver slet ikke være så svært at stege en kalkun. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Etter måltidet kan alle slå fast at saftigere kalkun skal det letes lenge etter, og maken til velsmakende stuffing har vi aldri smakt.


Ifølge familien har Daniel lykkes med å lage den akkurat like god som ambassadørens mamma. Bare å følge oppskriften nøye, sier Daniel, og legger til at han aldri før hadde laget noe lignende. Vi runder snart et nytt tiår, og selvfølgelig skal vi dekke til fest! Frister det å servere kalkunen med en litt ny vri? Her er oppskriften på en saftig kalkunrull med amerikansk -inspirert stuffing.


Får du stuffing til overs, kan du steke den i en ildfast form ved siden av. Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig. Pensle den med smør og krydre med salt og pepper. Stuffing til kalkun. Stek kalkunen i stekeovnen ved 1°C og hell ca.


For mange er det også et spørsmål om man skal ha stuffing i kalkunen eller ikke? Om du liker stuffing i kalkunen , vil stuffing basert på frukt, eller kjøttbaserte stuffinger der du bytter ut kjøttdeig, medisterdeig og bacon med karbonadedeig og spekeskinke, være smakfulle og magre alternativer. Deler sine oppskrifter - Det jeg vanligvis serverer til kalkunen er potetstappe, grønne bønner med bacon, stuffing , saus, middagsboller - servert med honningsmør, tranebærsaus, søtpoteter og.


La kalkunen hvile i minst minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm. Legg terningene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 2°C midt i ovnen i ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg