tirsdag 5. mai 2015

Allergisk reaksjon rundt øynene

Allergisk reaksjon , lokal. Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem. Basisfraktur med brillehematom. Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk.

Samtidig virusinfeksjon? Noen få kan samtidig reagere med hevelse og kløe i øynene , men ellers er øyenreaksjoner meget sjeldne ved matallergi. Reaksjoner med snue ( allergisk snue, rhinitt), hosterier eller astma kan også komme ellers på grunn av allergi mot mat, men da kommer de gjerne i tillegg til og sammen med reaksjoner fra tarmen eller i huden. Plages du ofte av tørr hud og eksem rundt øynene ? Eller kanskje du ikke vet om det er bare er tørr hud eller en allergisk reaksjon ? Da må du få med deg ekspertenes beste råd til hvordan du skal få bukt med problemet.


Noen typer allergier gir kraftig reaksjon , og noen kan altså i verste fall reagere med allergisk sjokk.

HOVEN: Kvinne som har hovnet opp rundt øynene etter kraftig allergisk reaksjon på bistikk. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Hovne øyne på grunn av vannansamling er lettere å bli kvitt enn poser under øynene som skyldes fettansamling, sier Johansen.


Har du ofte hovne øyne, bør du sjekke om det er noe du reagerer allergisk på. Linser eller makeup kan for eksempel skape irritasjon på øynene. Endelig er våren her, sola skinner og fuglene kvitrer. Du kjenner deg kanskje igjen i scenarioet som gjerne varer gjennom både våren og sommeren?


Har du allergi, om det er pollenallergi eller sesongallergi er det ofte plager som kløe i øynene. Vanlige symptomer på allergi er kløende, røde og irriterte øyne. Flere går rundt uten å vite at de har matallergi eller matintoleranse og som ikke får en god løsning på problemet,. Hos noen kan nøttestøv utløse en alvorlig allergisk reaksjon. Hei, Jeg er allergiker med moderat atopisk hud.


På huden forøvrig duger det meste av solkremer for sensibel hud med høy faktor, men rundt øynene og på øyelokkene får jeg hevelser og rennende øyne når jeg prøver disse kremene der. Hvilke preparater duger for en allergisk person rundt øyene? Kontaktdermatitt er en allergisk reaksjon.

Symptomene er oftest eksem, rødhet, blemmedannelse og kløe i hårkanten, ansiktet og på halsen. Disse symptomene opptrer ett til to døgn etter hårfargingen. Forbrukeren kan også få hevelse, spesielt i pannen og rundt øynene.


Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. For meg høres det ut som du har fått atopisk eksem eller en allergisk reaksjon. Men bruk ikke for mye kortison rundt øynene. På helsekost- forretninger får du kjøpt en salve som heter Tyrollersalve. Denne er veldig god mot eksem og kløe rundt øynene.


Men enig med at fu bør ta en tur til lege. Hvis en og samme vable varer mer enn timer, kan det tyde på at det er betennelse i åreveggen (vaskulitt). Det bør utredes videre med vevsprøve av huden (hudbiopsi). Hos eldre barn er akutt elveblest ofte ledsaget av angioødem (dyptliggende hevelse i huden, forekommer rundt øynene og lepper), feber, leddsmerter eller luftveisinfeksjon.


Innebærer at øynene reagerer på et allergen og blir betente, ofte som følge av høysnue. Kløende, røde, rennende og hovne øyne er vanlige symptomer på allergisk konjunktivitt, som ofte oppstår under pollensesongen, men som kan forekomme året rundt. I tillegg til at nesen blir rød og renner, er det vanlig at man rammes av tett nese og gjentatte nyseanfall 1. Det kan også være et tegn på at du er allergisk. Mange får også symptomer i øynene , som kløe, rødhet og væske 1. En allergisk reaksjon oppstår fordi kroppens forsvar feilaktig tror at proteiner i for eksempel pollen eller visse matvarer er parasitter.


Immunforsvaret reagerer derfor ved å utvikle antistoffer – motgift – mot proteinene. De kan utløse astma og høyfeber samt matvare- og legemiddelallergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg