onsdag 27. juni 2018

Kalkun uten stuffing

Kalkun kan tilberedes på mange måter. MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). For meg er ikke en kalkun komplett uten stuffing. Og det er alltid denne oppskriften jeg vender tilbake til. Full av smak egner den seg ypperlig til en heller nøytral kalkunsmak og er så godt at den kan igrunnen spises for seg selv.


Det krever at du lager cornbread dagen før, men det er virkelig ingen sak og gjort unna på minutter. Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger.

Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Farsen er med på å drøye kalkunen.


Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap.


Det tar døgn å tine en middels stor kalkun. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.


Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her. For flere kalkuntips, sjekk ut amerikanske Café Fedoras oppskrift på helstekt kalkun med stuffing og hvordan du får kalkunen til å smake også under skinnet. Vil du gi kalkunen et løft uten å sette til verks med en hel kalkun - se Lise Finckenhagens oppskrift på farsert kalkunbryst.


Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun.

Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.


Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne. Fyll den eventuelt med ønsket stuffing. Hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål eller sys igjen.


Rimelig lett å lage, masse karbs til for eksempel etter trening (søtpotet er gull etter trim, men få det i deg innen min!), og en fin rett å oppbevare over flere dager. Det er Verdens Beste Stuffing. Mitt tips: lag i helgen!


Forord til oppskriften: Jeg vil ha kalkun på nyttårsaften, gjentok jeg til Jon. Ingen fest uten kalkun. Den er gjerne stuffet med alskens snadder og helstekt i ovn. Tilbehøret skal være raust, og det serveres ofte både potetmos, maisstuing, rosenkål, gulrøtter, maisbrø stuffing , tranebærsaus og brun saus til. Ofte er det flere tilbehør til også.


Denne er stekt slik at brystene blir ekstra saftige og lårene gjennomstekte og møre. Helstekt kalkun vinner stadig nye venner. Serveres med stuffing tilsmakt med timian og løk, kremet rosenkål, bakte søtpoteter, rørte tyttebær og kalkunsjy. Får du stuffing til overs, kan du steke den i en ildfast form ved siden av.


Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig. Pensle den med smør og krydre med salt og pepper. Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger.


Stek kalkunen i stekeovnen ved 1°C og hell ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg