mandag 25. juni 2018

Forskuttering av sykepenger

Dette må arbeidsgiver huske på ved forskuttering. Før NAV kan ta over sykepengeansvaret må du sende inn skjema med inntektsopplysninger. Det sendes til NAV Forvalting i det fylket der den ansatte bor. I tillegg må du sende inn del D av sykemeldingen. Det er del D som regnes som selve kravet om sykepenger.


Forskuttering av sykepenger

Mange har nå blitt oppmerksomme på at sykepengene skal beregnes, og at sykepenger ikke er det samme som lønn, sier Infotjenesters juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm. Forskuttering og refusjon av sykepenger ut over arbeidsgiverperioden. NAV utbetaler ikke sykepenger for et sykepengegrunnlag som overstiger ganger folketrygdens grunnbeløp (G).


Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger. Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Arbeidsgiver betaler som regel sykepenger de første dager av et sykefravær. I mange tilfeller fortsetter også arbeidsgiver å forskuttere sykepenger etter denne perioden. Det kan oppstå mange spørsmål knyttet til dette, og her finner du mer informasjon og maler om temaet.


Forskuttering av sykepenger

Det er gitt nærmere merknader om NAVs behandling av arbeidsgivers refusjonskrav i rundskrivet til § 22-3. Unntaket er dersom man har inngått en spesifikk avtale om det, for eksempel gjennom tariffavtale. Dette gjelder både arbeidssøkere og permitterte.


Feriepenger av dagpenger er regulert i Folketrygdloven. Utbetaling av sykepenger forutsetter at NAV har godkjent sykmeldingen, sier Øde. Hvilket beløp man får utbetalt under arbeidsuførhet, vil variere fra arbeidstaker til arbeidstaker, ettersom sykepengegrunnlaget tar utgangspunkt i arbeidstakerens alminnelige lønnsinntekt, ifølge Isaksen. Om arbeidsgiver forskutterer sykepenger kan arbeidsgiver søke om refusjon fra den 17.


Forskuttering av sykepenger

Unntak fra å betale sykepenger i arbeidsgiverperioden. Endringene gjelder både for sykepenger i og utenfor arbeidsgiverperioden. Dette berører alle som jobber med sykepenger.


Med unntak av en del tilfeller forklart over, skal du som forskutterer sykepenger ha refundert sykepenger fra dag 17. Hva du fyller ut i inntektsskjema er avgjørende for at du mottar korrekt refusjon. Risikoen for slik forskuttering av sykepenger måtte etter departementets syn bæres av folketrygden. Arbeidsdepartementet opplyste også at Arbeids- og velferdsdirektoratet var bedt om å sørge for at saken ble vurdert på nytt i lys av departementets anvisning på etatens ansvar i slike refusjonssaker.


Forskuttering av sykepenger

Ved avslutningen av saken uttalte jeg. Plikten til å betale sykepenger i arbeidsgiverperioden starter i utgangspunktet opp straks permitteringen er avsluttet, men om permitteringen har vart i mer enn dager regnes dette som et opphør av arbeidsforholdet. Ankenemnda for sykepenger i arbeidsgiverperioden. Med Conta kan du føre regnskap selv eller invitere regnskapsføreren din. Du får med gode rapporter og veivisere som gjør jobben din mye enklere.


Partene anmoder bedriftene om ikke å forskjellsbehandle arbeidstakere i bedriften hva gjelder forskuttering av sykepenger. På sykepenger fra folketrygden har arbeidstaker krav på sykepenger av inntil dager for hvert opptjeningsår. Det vil si at dersom du i løpet av et opptjeningsår er mottar sykepenger i mer enn dager fra folketrygden så får du feriepenger av sykepengene for dager. Vi får refusjon på dette fra NAV. Bestemmelsen ble senere tatt inn i de fleste andre av Fellesforbundets overenskomster og lyder som følger: Norsk Industri og Fellesforbundet vil anbefale lokale parter å gjennomgå grunnlaget for forskuttering av sykepenger der dette gjøres.


Arbeidstaker kan søkte NAV om forskuttering av sykepenger , men står som følge av arbeidsgivers bestridelse av sykemelding uten inntekt før NAV fatter vedtak om forskuttering. Tillitsvalgte innen fagforbund ser med bekymring en utvikling der arbeidsgiver bestrider sykemelding og ikke utbetaler sykepenger i arbeidsgiverperioden. Bokføring av trygderefusjonskrav og oppgjørsskjema fra NAV. Denne kontoen viser hva du kan forvente av refusjoner, det vil si utestående fordringer hos NAV. Hvis arbeidsgiver har forskuttert sykepenger eller foreldrepenger til den ansatte og fått refusjon fra NAV, vil NAV også refundere feriepenger av dette til arbeidsgiver.


Eventuelle korreksjoner blir bokført på samme konto. Denne utbetalingen fra NAV skjer i andre halvdelen av mai måned i ferieåret og mange arbeidsgivere vil nok få seg en overraskelse når beløpet kommer på konto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg