onsdag 13. juni 2018

Fast føde baby 4 mnd

Finn laveste nettpris her. Check out For The Baby. Gi heller fast føde enn morsmelkerstatning, slik at barnet venner seg til ulike smaker og konsistenser. Babyer er naturlig interessert i omgivelsene sine og nye gjenstander.


At babyen viser interesse for annen mat bør derfor ikke alene tolkes som om det er på tide å starte med fast føde. Fast føde skal ikke gis til barn under fire måneder fordi nyrer og fordøyelsessystem ikke er godt nok utviklet 1.

Barn over fire måneder bør få fast føde fremfor morsmelkerstatning dersom de har behov for tilleggskost 1. Fast føde er av erfaring mindre forstyrrende for ammingen enn å gi morsmelkerstatning. Tilvenning av fast føde fra barnet er -måneder. Ikke før, da kan nemlig blant annet nyrene overbelastes.


Noen barn kan ha behov for fast føde før seks måneders alder, men introduksjon bør altså skje tidligst ved fire måneders alder. Helsesøster sier vi må starte med fast føde ved mnd fordi baby er liten og har flatet ut på vekstkurve siden fødsel. Vekten har falt fra middels til lav kurve, mens lengde har holdt seg stabilt på lav kurve. Noen andre som har startet så tidlig fordi dere må?


Hva startet dere med?

På dette tidspunktet kan dere sakte begynne å introdusere fast føde som vil mette mer enn melk. Det var to hele rader med mat fra mnd , hvertfall forskjellige glass. Resultatet et en grinete baby som trenger mer mat, men som nekter og bare vil ha pupp.


Tarmene deres er egentlig ikke klar for fast føde før ved tidligst mnds alder, og det er enda bedre om man kan vente lenger. Men med de to kunne vi ikke det fordi de ikke la på seg godt nok lenger da og viste at de ikke ble skikkelig mett av mm lenger. Ofte begynner barn som kun får MME med fast føde fra mnd alder – og kanskje har også dette ført til misforståelser om at dette er den rette alderen for alle barn.


Uansett hva din bakgrunn er, er det aller beste du kan gjøre å følge ditt barns signaler. Ditt barn vil nemlig fortelle deg helt selv når det er klart. Når du starter å gi barnet ditt fast føde , kan det være lurt å gjøre det på dagtid helt i starten.


Grunnen er at barnet kan bli urolig i magen etter måltidet. Introduserer du fast føde til kvelds, risikerer du at uroen kommer når du slettes ikke vil ha den: Om natten. Erfarer du at barnet tåler maten godt, kan du gi grøten om kvelden. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer.


De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang. Search For The Baby.


Grøt ved eller måneders alder? Generelt rådes det å vente med introduksjon av fast føde til babyen er seks måneder gammel. Barn som får morsmelkerstatning, kan introduseres til fast føde ved -måneders alder.

Barnet tilbys fast føde i små mengder, og maten moses ikke. Barnet får den samme maten som resten av familien spiser. Det finnes imidlertid noen restriksjoner på hvilke matvarer som kan gis til babyer. Det er viktig å ta hensyn til når man introduserer barnet for fast føde , uavhengig hvilken metode man velger. Fra mnd bør man gi D-vitamin eller tran i tillegg.


Om man ikke har mulighet eller ønsker å amme, finnes det. Når din baby er måneder gammel er de fleste sterke nok til å holde kroppen oppreist med hofter og knær når det får støtte. Barnet tester benstyrken med bevegelser som kan ligne på dans, et trinn med den ene foten, og så med den andre. Tilslutt kan babyen nesten hoppe i fanget ditt.


Noen begynner jo allerede rundt mnd og jeg vurdere dette. Med min første fullammet jeg til jenta var mnd , men nå er det jo nyere forskning som viser at det nødvendigvis ikke er det beste lengre å vente helt til mnd med å introdusere fast føde. Lillebror er ca 4mn kun fått MME på flaske siden fødsel. Vi har begynt å introdusere fast føde i samråd med helsesøster, pga han drikker store mengder MME.


Må innrømme at vi har glemt mye siden storesøster var liten. Samme sier helsesøster. I Norge anbefales det fullamming de første mnd , dersom barnet har tilstrekkelig vektøkning og dersom mor og barn trives med det.


Det er likevel mange som velger å begynne med fast føde før dette, ofte på grunn av feilinformasjon eller press fra familie eller venner. Når babyen skal begynne å spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg