torsdag 14. juni 2018

Ord med ae

Scrabble er et ordspill der to til fire spillere scorer poeng ved å plassere brikkene, hvorav hver har en enkelt bokstav, på spillebrettet som er delt inn i et 15×rutenett av firkanter. Her er en liste med ord som begynner på Æ. Klikk her for å se denne listen over ord på Æ. Listen over disse ordene med ae er her på denne siden. Det er ikke altid lige let at lave et ord med Æ, når du spiller wordfeud.


Der er en del af dem i det danske sprog, men det kan godt være svært lige at hente dem frem når du spiller.

Med litt fantasi kan du sikkert laga fleire sjølv, men du kan ikkje rekna med at alle vil godta dei som brukande norske ord. Var denne teksten stort sett grei? Trykk på Ja eller Nei og skriv ei tilbakemelding med ris, ros eller begge delar. På denne side har jeg samlet en masse danske ord med Æ. Men DU kan være med til at rette listen til. Jeg værdsætter meget at du skriver en kommentar nederst på siden og fortæller hvilke ord der kan bruges, og hvilke der ikke kan.


Skrivet av Nina Henriksen. Det är inte alltid så enkelt att göra ord som innehåller Ä när du spelar wordfeud. Det finns förvisso ett antal av dem i svenska språket men kan vara nog så svårt att få till ord med dem när man spelar.

Av denne grunn legger jeg ut dette innlegget som et tips til alle dere som sliter. Dette er ti norske ord som ikke lar seg oversette til andre språk. Wordfeud-hjelp med oppdatert ordliste.


Alle disse ordene som ender med Æ kan være til hjelp i ulike ordspill, dikt og taler. Skulle ikke dette stemme med hva du finner ut, så må du ikke nøle med å kontakte oss. Du kan imidlertid ofte se ord skrevet med Æ på engelsk, som Mediæval, æsthetic, encyclopædia, osv. Her finner du en liste over norske ord som slutter på ae. Selv om den ikke er noe særlig brukt, er den ikke forkastet, men fullt lovlig å bruke.


På gammel-engelsk var bokstaven en lyd midt imellom A og E (lik norsk Æ). Sorter ord med æ og e. Treff ord med æ-lyd. Sett sammen antonymer. Lang æ-lyd skrives oftest med æ. Kort æ-lyd skrives oftest med e. Kanskje forklarer disse ordene noe av den norske kulturen og de norske verdiene?


Lad være med at sige det til nogen! Har du brug for ord der indeholder ae ? Ord och uttryck på svenska språket som börjar med bokstaven ä.

Lär dig nya svenska ord. Klicka på ordet för att se dess exakta definition. Ord med C Ord med W Ord med X Ord med Æ Ord med bokstaver Ordbok. Lister over ord med vandleige bokstaver.


Det gjelder blant annet de bøyningene du nevner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg