fredag 1. juni 2018

D vitamin mangel baby

Morsmelk inneholder ikke tilstrekkelig mengder vitamin D for en baby etter at den har blitt uker. Det kan være en risiko for at barnet får for lite D - vitamin i en viktig fase av oppbygningen av blant annet skjelett og tenner hvis den fullammes. Det ­individuelle behovet for tilførsel av vitamin D hos spedbarn varierer med eksponering for sollys (1).


I Europa og USA, får av 1personer over år ikke nok vitamin D. D - vitaminmangel er den vanligste vitaminmangel verden over og er underdiagnostisert.

D - vitamin mangel kan føre til tretthet, smerter i muskler og led svekket kraft i armer og ben og en økt risiko for benskjørhet. Vitamin D er viktig for å holde seg frisk. Normalt skyldes mangel på vitamin D et kosthold med lite tilførsel av vitaminet eller for lite soleksponering. Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D - mangel av barn og voksne. Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D -dråper er også et godt alternativ.


Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter. Dette nivået er urealistisk å nå uten et kosttilskudd.

Uttalt vitamin D - mangel er relativt sjelden og oftest forårsaket av tarmsykdom med mangelfullt opptak av næringsstoffer (malabsorpsjon) eller svært ensidig kost. Har du nok D - vitamin ? Du kan enkelt sjekke D -vitaminnivået ved å ta en blodprøve hos fastlegen. Sammen vil dere kunne kartlegge behov for eventuelle tiltak. D - vitamin bidrar til å opprettholde en god helse, og kroppen vår bruker blant annet dette til å holde hjertet, hjernen, lungene, benbygningen og musklene sunne og friske. Search For The Baby.


Jeg fikk påvist d vitamin mangel i vår. Var konstant trøtt, forskjølet hele tiden ble likssom ikke helt kvitt det og noen andre symptomer. Lider du av jernmangel, kan det også være problematisk å bli gravid og du kan lettere miste. Et lavt D - vitamin nivå kan føre til manglende eggløsning og lave eggreserver. Det tar som regel lang tid - måneder eller år - før symptomene oppstår.


I begynnelsen viser vitaminmangel seg ved at du blir trett, får nedsatt muskelkraft og dårlig appetitt. Senere får du de klassiske mangelsymptomene, avhengig av hvilket vitamin du mangler. Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem.


En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.

D - vitamin er rent molekylært strukturert som et hormon eller nærmere bestemt et secosteroi også på grunn av dets funksjon i kroppen. Spiser mer fet fisk og egg. Er veldig trøtt i perioder og sover mye.


Men nå er det sånn at jeg skal testes for om jeg har noen tarmsykdommer som kan være skylda for de lave verdiene. Tok blodprøver forrige uke og fikk svar idag. Noen flere som har lavt d - vitamin ? Jeg tipper jeg har levd med det lenge, for føler meg ikke så veldig annerledes egentlig. Mangel på vitamin D kan gjøre deg mer sliten og trøtt, dette til tross for at du har fått nok søvn. D - vitamin er blant annet avgjørende for musklene, hjernen, hjertet og andre organer hvis god funksjon garanterer en høy livskvalitet.


Problemet er at ikke alle får nok av dette næringsstoffet, og det kan utløse visse symptomer og helseproblemer som har en tendens til å bli verre om du ikke retter feilen i tide. Du bliver hele tiden syg. Danske forskere har, som de første i verden, opdaget, at vores immunforsvar er afhængig af D - vitamin for at virke optimalt. Dine symptomer kan stemme godt overens med vitamin D mangel.


Bruker man hele tiden solfaktor når man er ute så klarer ikke huden å oppta solstrålingen og lage vitamin D. Faktor blokkerer og faktor over av vitamin D produksjonen. Du grenser mot det som defineres som en alvorlig mangeltilstand på dette vitaminet. For mye D - vitamin kan også skade. De senere årene er D - vitamin blitt kjent som et supervitamin. Men kanskje vi bør nyansere oppfatningen: En undersøkelse av en kvart million dansker viser at for mye D - vitamin er forbundet med overdødelighet.


Ved Knogleskørhed behandles man typisk med en kombination af D - vitamin og kalk - Se Netdoktors afsnit om Behandling af knogleskørhed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg