torsdag 14. juni 2018

Mors kjøttpudding

Vi gir deg tips til ulike kjøttpuddingretter. Vellkommen til MatPrat. Og for dere med små barn: kjøttpudding faller som regel godt i smak hos de yngste. Det minner jo ganske mye om kjøttkaker!


Kjør kjøttdeigen seig med saltet. Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding. Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat, og er et godt middagstips for barn.


Varier med sauser og annet tilbehør. Den gode gamle kjøttpuddingen er lettere og mindre krevende å lage enn kjøttkaker. Det er enkelt å like retten. Barn som liker konsistensen av kjøttkaker, liker også kjøttpudding , sier Charlotte Mohn.


Til hverdagsmiddagene er det ofte prinsippet man tager det man haver som gjelder. Og takket være matvarekjedenes tilsynelatende endeløse prisdumping på kjøttdeig, er det nettopp denne ingrediensen man ofte ender opp med å kokkulere middagen utifra. Det fins ikke noe bedre enn mors kjøttkaker. Kanskje bortsett fra kjøttkakene du lager selv!


Kjøttkaker i brun saus kan fint lages til middag på en helt vanlig hverdag, og det er slett ikke så tidkrevende som mange tror. Kvar sommar drar vi som til dagleg lever på Far min sitt kjøkken til vakre Iungdalen i Skarvheimen. I desse grønne, fuktige dalstrøka er det overflod av mjølkeprodukt og kjøtt frå frittbeitande grisar.


Slikt blir det saftig kjøttpudding av. Rør inn potetmel og krydder i kjøttdeigen. Ha i litt og litt melk av gangen, mens du rører godt. Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca.


Denne retten holder enda stand selv om kjøttkakene også blir offer for nymotens ingredienser og fremgangsmåter. Kjøttkaker fungerer både som søndagsmiddag og hverdagsmat, og er populært blant store og små. Men for meg er kjøttpudding ordentlig hjemmekos, og noe vi spiste nokså ofte under min oppvekst.


Mors Meat Loaf Jeg er ikke helt sikker på hvordan denne retten ble til eller hvorfor det har vedvart så lenge den har-det er en slags bisarr combo, og når du tenker på det, er det egentlig ikke så appetittvekkende. Hele deigen kan også stekes som ei stor kjøttkake i stekepanna under lokk eller man kan lage kjøttpudding i ei ildfast form i stekeovnen. Kjøttpudding har vært en hemmelighet i lang tid.


Variasjonsmulighetene er mange så her er det bare å eksperementere og smake seg frem til sin egen favoritt. Alle husker mors eller bestemors kjøttkaker, du får jo kjøpt ferdig stekte også,. Potetstappe og ertestuing. Nostalgi :-) Min mor lagde kjøttpudding med jevne mellomrom, og denne varianten var gjerne restematen på dag nr to.


Mors kjøttpudding

Artig at de serverer det på et gatekjøkken, da! Mor lagde karbonader på samme måte. Da med magert kjøtt, elgekjøtt som regel.


Stekte de ganske tynne og rutet de med stekespaden før steking. Fantastisk godt på brødskive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg