fredag 15. juni 2018

Nattesvette gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg spør stadig om pasienters nattesvette. Det er viktig informasjon fordi uttalt nattesvette er et B-symptom som kan komme av kreft, sier Steinert.


Kreft trenger ikke gi mye smerter eller andre plager, om det vokser langsomt eller er inne i et hulrom. Voldsom nattesvette kan være et symptom på kreft, utdyper hun. Hva er nattesvette ? Dersom man opplever gjentatte episoder med ekstrem svette som kan absorberes til klær eller sengetøy, kalles dette for nattesvette.


Tilstanden kan ofte være relatert til en underliggende medisinsk tilstand eller sykdom. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Nattesvette er ofte forårsaket av hypoglykemi, eller lavt blodsukker.


Hormon ubalanser forbundet med overgangsalderen er en vanlig årsak til nattesvette. Sykdom vanligvis forårsaker nattesvette. Dehydrering, som kan være forårsaket av overdreven drikking, kan føre til hodepine og nattesvette. Men er begynt å våkne midt på natten, gjennomvåt av svette.


Det trenger selvsagt ikke å bety at du har kreft, men det er absolutt verdt å oppsøke legen for å avkrefte det dersom du opplever dette, sier Jørgensen. Enkelte medisiner kan også gi økt svettetendens (blant annet noen antidepressiva), men verken Klorokinfosfat, Paludrine eller Malarone har nattesvette eller svette for øvrig som kjent bivirkning. Når du heller ikke har merket en slik sammenheng, er det vel liten sjanse for at de har noe med svettingen din å gjøre.


Må sku dyna og puta flere ganger om natta. Vært gåen i halsen en stund og veit ikke om det e det eller graviditeten. Graviditet kan av og til forårsake nattesvette. Ta en kald dusj er en måte å takle ubehag av hetetokter og nattesvette.


Noen ganger våkner jeg ca 1-timer etter at jeg har sovnet gjennomvåt av svette. På overkroppen ligger det liksom et tynt lag med svette, i ansiktet renner det. Jeg pleier å snu dynen og sove videre. Når jeg våkner av vekkerklokken mange timer senere er jeg ikke våt.


Drømmer man mer med en gang. Barn kan føles kalde samtidig som de er våte av svette, og da kan det være vanskelig å vite om pysjen bør være av eller på. Du kan ikke bli gravid etter at menstruasjonen har opphørt helt, men du bør imidlertid bruke prevensjon inntil du er helt sikker. Det anbefales at du bruker prevensjon i måneder etter siste menstruasjon for å være på den sikre siden. Hvis du har nattesvette paa p-pille er det sannsynligvis ikke hormonelt betiget, for pillen gir deg rikelig med hormoner.


Noen faar nattesvette i den pillefri uken. Hvis du faar problemer med hud og bloedninger naar du slutter med pillen fordi du oensker aa bli gravid , boer du faa tatt en hormonsjekk og evt faa behandling. Hei Jeg har et problem som begynner å bli veldig problematisk for meg! Jeg våkner av at jeg, bokstavelig talt, bader i svette. Det er så mye at jeg ikke kan ligge i sengen etterpå - den er klissvåt.


Jeg har prøvd forskjellig underlag og forskjellige typer dyne. Hei jeg lurer på om det er noen som har opplevd nattesvette i svangerskapet? Vindu åpent og samboer greier seg fint. Så nå går jeg ikke på den lenger. Våkner neste hver natt med en liten dam av svette på brystet.


Kjennes ut som om jeg kaldsvetter på et vis, kan minne om slik det kan være ved feber, bare at jeg ikke er syk på noe vis. Skifter på sengen flere ganger i uken, og lurer på om det er normalt å svette ekstra? Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå.


Nattesvette gravid

Noen føler seg ukomfortable med denne ”rare” og uvante kroppen. Andre er fortrolige med den, og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp – de riktig strutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg