fredag 15. juni 2018

Lyd på lungene

Auskultasjon av lungene inngår i undersøkelse av lungene. Man lytter etter respirasjonslyder og eventuelle fremmedlyder. Ved auskultasjon benyttes et stetoskop. Mange foretrekker membranen når de lytter på lungene , men hos svært magre pasienter kan klokken være nyttig for å oppnå best mulig lyd. Luftveiene er kanskje det systemet som har mest arbeid å gjøre i kroppen din, og konstant trøtthet er et tydelig tegn på at lungene dine kan svikte.


Lyd på lungene

Livskvaliteten din vil alltid avhenge av omsorgen du gir kroppen din, fordi dine indre organer er svært viktige. I tåka hos legen husket jeg ikke på å si at jeg av og til hører en hul lyd , et slags gisp, i fra den ene lungen på innpust. Nå hører jeg det veldig ofte og det er så høyt at det er helt uproblematisk å høre uten å lytte på kroppen. Dagen før jeg ble syk var jeg ute med ungene og dro dem hjem på akebrett.


Frøs og hostet mye. Det kan høres en form for ekko med hult preg over frisk lunge , og dempet preg over lunge med lungebetennelse. Diagnosen stilles ofte på bakgrunn av pasientens symptomer kombinert med at legen hører knatrelyder over alle deler av lungene når han lytter med stetoskop. Lungeødem krever øyeblikkelig behandling, og for den behandlende lege er det vanligvis nok å lytte på pasienten for å igangsette behandling. Inspiratoriske og ekspiratoriske fremmedlyder fra sentrale luftveier utenfor selve lungene.


Skyldes oftest hjerte- eller lungesykdom. Perifer cyanose opptrer på perifere kroppsdeler. Hvis ikke, må du oppsøke legen på nytt. I slike tilfeller vil du vanligvis bli henvist til røntgenundersøkelse av lungene , og dessuten få et nytt antibiotikum.


Det er viktig å huske på å ta antibiotikakuren helt ut. Hvis du ikke gjør det, risikerer du at infeksjonen blusser opp på nytt etter noen dager. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


Lyd på lungene

NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Perkusjonen utføres ved å tromme på pasientens rygg og brystkasse og lytte etter lydkvaliteten, omtrent som når en tømrer banker på veggen for å høre hvor det er spikerslag. Målet er å finne lungegrensene og lungenes tetthet.


Perkusjon kan gi en pekepinn på lungegrensene og om det er dempning eller hypersonor perkusjonslyd. Nordens største utvalg av tilbehør til hjemmeelektronikk. Våre aktuelle kampanjer. Finn gode tilbud i nettbutikken!


Se når nye produkter kommer inn. Registrer deg allerede i dag! Betegnelsen lungeødem brukes vanligvis når graden av lungestuvning er svært uttalt og gir pasienten alvorlige pusteproblemer.


Noe som kjennetegner syke småbarn er imidlertid hurtig pustefrekvens og at man ser på brystkassen deres at de strever med å puste, sier Løvendahl Mogstad. Lyt til lunge lyde under bunden af halsen på begge sider af rygsøjlen. Ascultate brystet fra side til side og top til bund i pladser , anbefaler Rathe. En slik sprekk fører til at luft lekker fra lungen ut i brysthulen.


Lyd på lungene

På grunn av at lungen er elastisk som en oppblåst ballong, vil den da klappe sammen, enten delvis eller totalt. Ved pneumothorax som opptrer hos personer under år, er det ofte medfødte defekter i lungeoverflaten. Ofte oppdages sykdommen tilfeldig ved at man tar røntgenbilde av lungene , i forbindelse med en antatt lungebetennelse. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer over tre uker, bør du kontakte lege.


Dersom en lege oppdager en flekk på lungene dine, kan din første reaksjon være panikk og bekymring. Selv om du kanskje umiddelbart knytte dette stedet med lungekreft, det er faktisk mange forskjellige grunner til at det kunne ha skjedd. Det gjør vondt å trekke pusten dypt og å hoste.


Lyd på lungene

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, legespesialister, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgruppe eller journalister. Forfatter, dato, og yrkesbakgrunn oppgis på alle nyere artikler. Alle artikler blir gjennomgått av redaktør med medisinsk bakgrunn (sykepleier).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg