fredag 29. juni 2018

Ofte forkjølet kreft

Det fører til at man må tisse oftere enn før, ofte også om natten. Dette kan være forstadier til kreft og bør fjernes, noe som gjøres på en enkel måte. Symptomer fra prostata.


Normalt: De aller fleste menn får forstørret blærehalskjertel (prostata) med årene. Jeg er ei jente på år som lurer på hva som kan være årsaken til at jeg blir så lett forkjølet. Var sykemeldt ca dager i november med lungebetennelse, fikk antibiotika og ble friskmeldt 12. Begynte å jobbe igjen, og nå er det andre gang jeg er forkjølet igjen. Føler meg tett i nesa og i pusten.


Når du er forkjølet , er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper. Andre kan puste inn disse dråpene.


Den medisinske betegnelsen for tett nese er nasalstenose. Den vanligste årsaken til tett nese er forkjølelse, men hvis du ofte er tett i nesen, bør du finne ut årsaken til dette. Det er absolutt ikke normalt å være tett i nesen hele tiden.


Oppsøk fastlegen for dette i første omgang, som kan henvise til en ØNH-lege. Forkjølelse må ikke forveksles med influensa. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager. Mange kan kjenne på følelsen av å være trøtt – hele tiden.


Også selv om man har sovet nok. Jeg var ofte forkjølet , og alltid sliten. Men jeg overbeviste meg selv om at det skyltes stress i ny jobb, jakt på leilighet, mitt nye kjæresteforhold.


Hvis du avviser disse tidlige tegn på dette kreft , mister du en gylden mulighet til å kutte røtter. Blant disse, er de siste tre typer ofte kalt småcellet lungekreft ikke. Dersom du nyser ofte , også uten å være forkjølet , kan det tyde på allergiske reaksjoner mot såkalte allergen.


Allergen er luftbårne partikler som for eksempel bjørk, gresspollen, støvmiddel, pelskledde dyr, parfyme og tobakksrøyk. Bjørk- og pollenallergi er ikke uvanlig å få i perioder, mens andre allergen kan være aktive året rundt. Blør du ofte , uten at du kan skylde på partneren din på kickboxingen, eller det er en annen åpenbar og helt trygg grunn til det, kan det også være lurt å sjekke det opp. For eksempel vil legen da gjerne sjekke blodtrykket ditt. Du bør også dra til legen om du blør veldig lenge.


Ofte kan man begynne å blø neseblod når man er forkjølet , for da oppstår det gjerne lokal irritasjon i nesen. I tillegg hovner blodårene litt opp og blir mer markerte når man er varm, noe som øker sjansen for at det kan oppstå blødninger. Host og nys i albuen for å forhindre å smitte andre dersom du selv blir forkjølet. Lev alminnelig sunt og få nok søvn. Enkelte studier indikerer at søvnmangel gir økt risiko for å bli forkjølet , sier Jansen.


Begge legene legger spesielt vekt på god håndhygiene. Hvis nesepolyppene ikke behandles, kan de vokse og føre til at det blir vanskeligere å puste gjennom nesa. I slike tilfelle bør de fjernes. Noen ganger kan nesepolypper også føre til at man ofte blør neseblo ofte er forkjølet eller de kan medvirke til en kronisk bihulebetennelse. Selv med den rette behandling kommer nesepolypper ofte.


Måten jeg valgte å gjøre opprør mot kreften på denne gangen, var gjennom å behandle kroppen min best mulig. Jeg la om til et sunnere kosthol trente for å opprettholde mest mulig muskelmasse, lærte meg avspenningsteknikker for å dempe stresset i kroppen, og prøvde å kose meg så ofte jeg kunne. Det skal ikke være noe rødt sekret fra nese og øyne, dette er ofte tegn på stress eller sykdom. Hvis rottene slutter å spise, har diaré, nyser eller surkler og piper når de puster, har rennende øyne eller nese, er slappe og uinteresserte i hva du foretar deg, ikke steller pelsen sin, gjemmer seg bort, ikke vil ut av buret eller hyler når du rører ved dem, kan det være tegn på.


Ofte forkjølet kreft

Jeg har astma og sliter ofte med å henge på de andre i gymmen. Sliter med psykisk helse. Broren min er ofte syk. Jeg sliter litt psykisk og er ofte sliten. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Hos yngre menn skal legen alltid tenke på at ryggsmerter i verste fall kan skyldes kreft , og for sikkerhets skyld undersøke for det. Særlig gjelder det hvis pasienten har hatt kreft tidligere, eksempler kan være prostatakreft, testikkelkreft, nyrekreft og. Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem. Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft.


For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg