tirsdag 19. juni 2018

Blodpropp i lysken

Personer med lysken blodpropp kan ofte føle et isolert varmt sted et sted på benet. Andre symptomer på blodpropp i lysken kan omfatte (hvis blodpropp eller et stykke av blodpropp har brukket av) en følelse av svimmelhet og angst. Smerte kan være mer merkbar eller forsvinne helt som blodpropp reiser gjennom vene eller arterie.


Lære å gjenkjenne symptomer på blodpropp i lysken kan hjelpe enkeltpersoner søke øyeblikkelig behandling og hindre komplikasjoner. Dersom deler av proppen løsner og føres med blodstrømmen til lungene, kan det være livstruende. Smerter og ubehag i lysken med utstråling til låret kommer av at nerver er i beknip eller kompromitert annen måte.


Noen ganger kan det skyldes et prolaps i ryggen, eller som du er inne på, dårlig blodtilførsel som følge av blodpropp. Her er det ikke snakk om enten eller, blodårer eller nerver. Høyest risiko for blodpropp – Yngre menn under år har høyere risiko både for å få blodpropp og for å få tilbakefall, uten at vi vet helt hvorfor, sier Sandset. Kvinner som er under overgangsalder har også noe høyere risiko for å utvikle blodpropp. Det kan være på grunn av p-piller eller i forbindelse med svangerskap.


En alminnelig komplikasjon er dannelse av blodpropp i det lammede benet, en venetrombose. Disse blodproppene kan løsne fra venene i benet, og bli ført opp til lungene og resultere i blodpropp i lungen. Andre alminnelige komplikasjoner er falltendens og svelgevansker.


Falltendensen kan skyldes svimmelhet og problemer med å styre armer og ben. Hvis man har en blodpropp i benet, kommer ofte smerten når man går eller flekser foten oppover. Spesielt hvis huden rundt er varm eller misfarget. Røde striper i huden.


Et blåmerke er en slags blodpropp , men ikke en type som er farlig. Man kan ikke se en blodpropp. Ved blodpropp i beina (dyp venetrombose, forkortet DVT) danner det seg en blodpropp i de dype venene, som oftest i leggen. Vener er blodårene som bringer blodet fra kroppens ulike vev og organer tilbake til hjertet. Dyp venetrombose (DVT) er blodproppdannelse i de store, dyptgående venene i legg, lår, bekkenområdet, eventuelt i arm eller skulder.


Hvis en vene er blokkert av en blodpropp (en trombe), hindres tilbakestrømmen av blod til hjertet. Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Hvor lenge varer hevelsen etter en blodpropp i lysken ? Hos ikke gravide er det mest vanlig med blodpropp i leggene.


Blodpropp i låret eller lysken. Hos ikkje-gravide er det mest vanleg med blodpropp i leggane. En fortetning i en blodåre betegnes blodpropp eller trombose. Dersom en slik tilstand oppstår under svangerskapet, er det nesten alltid en venøs blodpropp.


Disse symptomene bør alle kjenne til, og man burde oppsøke lege om man opplever de i egen kropp. Symptomer på blodpropp i venene. Typiske symptomer er ømhet og hevelse av benet. Benet kan føles varmt, og huden kan være rødlig eller blålig misfarget. Du har ofte lett feber.


Deler av blodproppen kan rive seg løs og ende som en blodpropp i lungen. En slik proppdannelse kan ramme arterier (pulsårer) og vener (samleårer). En blodpropp (trombose) innebærer at en blodåre tettes igjen av en propp. Hva skal du se etter, dersom du mistenker at du har blodpropp i benet? En overfladisk og en som går dypt.


Det er to ulike typer av venøs trombose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg