tirsdag 26. juni 2018

Solkrem effekt

Kroppen din utsettes for ytre påvirkninger hver dag. Få en herlig brunfarge. Inneholder gardenia. Suppler med kosttilskudd.

Fyll på med vitaminer og næring. Velduftende, nydelig deo. Velg den som passer deg. Ett av Nordens bredeste skjønnhetssortiment - 30. Finn solkrem i vårt store utvalg av praktiske produkter til reisen.


Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter.

Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. De kan påvirke den naturlige hormonbalansen, blant annet ved å ha effekt som ligner på østrogen – det kvinnelige kjønnshormonet. Solkrem kan inneholde skadelige stoffer.


Her forsøker vi likevel å rydde opp i noen myter og fakta om solkrem. Vinteren har vært lang, og påskesola er etterlengtet. Men kombinasjonen høy sol, snøhvite vidder og vinterblek hud gir stor risiko for solskader. Selv om den beste og sunneste solbeskyttelsen er skygge, er det vel solkrem som er løsningen for solhungrige nordboere.


I dagens samfunn er det høy bevissthet om viktigheten av å beskytte seg mot solstråling. Det mest effektive ville naturligvis vært bare å oppholde seg i skyggen og å beskytte seg med klær og hatter, men hvis man ønsker å kose seg i solen, er solkrem et must. Det kan være lurt å ta med solkrem hjemmefra hvis du skal til utlandet.


Bør jeg bruke solkrem hele året? Det er ikke nødvendig å bruke solkrem når sola står lavt på himmelen, slik som i vintermånedene i Norge. Hvor ofte bør en solkrem byttes ut?


Kan for eksempel en solkrem fra fjoråret brukes i år?

Et smart tips kan være å sjekke utløpsdatoen på produktet før du tar det i bruk eller se etter krukketegnet på baksiden av emballasjen. En solkrem kan miste beskyttelseseffekten over ti spesielt hvis du har hatt den fremme i høy temperatur. Bruk solkrem med minimum faktor 15. Ingen solkrem beskytter 1prosent, så ikke vær lenge i sterk sol selv om du har smurt deg. Kremen gir best effekt hvis du smører deg rikelig før du går ut, gjerne to ganger på utsatte steder.


Lys hud krever høyere faktor. Ta pauser fra solen, særlig når UV-strålingen er sterkest (mellom kl. og 15). Står det en gammel solkrem på hytta eller i skapet som du ikke helt husker når du kjøpte, råder Bjørnstad deg til å lukte på den og kjenne på konsistensen. UVA, UVB, filter og faktor: Hva betyr det?


Om du er usikker, så kjøp en ny, det er en billig og god investering, sier han. Det går utmerket an å lage solkrem uten stoffer vi er bekymret for virkningene av. Det har åtte av dem bevist. Det er helt feil og unødvendig at økt risiko for kropp og klode er prisen for nødvendig beskyttelse. Nordens største skjønnhetsbutikk på nettet innen parfyme, hårpleie, hudpleie og makeup.


Autorisert forhandler av kjente merkevarer i hud og hårpleie, sminke og parfyme. Noen solkremer inneholder UV-filtre som er mistenkt for å være hormonforstyrrende. En metaanalyse viste at under eksperimentelle forhold gir solkrem signifikant reduksjon av D-vitamin, men i feltstudier har man ikke greid å finne noen signifikant effekt (25–27). Feltstudier vil være påvirket av etterlevelse, og kanskje vil man være mer ute i sol om man bruker solkrem.


En slik solkrem koster om lag 1kroner for en flaske. Det er med andre ord ikke spesielt billig solkrem. Normalt ligger prisen for en solkremflaske fra til 1kroner, litt avhengig av aktuelle solkrem tilbud. Og her er det på tide med en stor advarsel.


Dermed blir det en avveining om hva man reagerer mest på, sola eller solkrem med høy solfaktor. For de med svært sensitiv hud og som ikke tåler høy solfaktor godt, finnes det solkrem med mer fysiske filtre (partikkelfiltre) heller enn kjemiske. Det er kun i dyerforsøk det er bevist en hosmonforstyrrende effekt , men da sier vi at det mistenkes også for å vøre skadelig for mennesker,. Generelt sett bør du bruke en solkrem med faktor eller høyere. I solrike land anbefales minst solfaktor 30.


Begynn forsiktig og la huden få små doser sol om gangen. Da vil du langsomt utvikle brunfarge uten å bli brent. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Les mer på Apotek 1. Eleven is beauty– 30.


Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg