torsdag 28. juni 2018

Dagmamma regler

Barnet eller barna passes enten hjemme hos dagmammaen eller hjemme hos seg selv. Vanligvis er det snakk om barn under skolealder. En dagmamma er ingen pedagogisk virksomhet, i motsetning til en barnehage. Når barna du passer er under år eller de er eldre og har særskilt behov for omsorg og pleie, for eksempel på grunn av et handikap, har du som dagmamma flere fordeler i forhold til andre selvstendig næringsdrivende.


Disse vilkårene og betingelsene sammen med nettsiden utgjør hele avtalen mellom deg og Dagmamma. Er du selvstendig næringsdrivende uten forsikring har rett til sykepenger med prosent dekning av sykepengegrunnlaget fra 17.

Det kan være andre krav og regler du må forholde deg til i tillegg hvis du er arbeidsgiver for barnepasseren, altså at barnet passes i eget hjem. Eksempelvis har dagmamma krav på feriepenger når arbeidet er utført, informerer hun. Dagmamma , person som passer andres barn regelmessig på dagti gjerne hele dager, og ofte mens foreldrene er på jobb. Passer som regel flere barn samtidig, enten hjemme hos seg selv eller hjemme hos ett av barna. Lover og forskrifter Avhengig av hvilket land man bor i, er det ulike regler for nødvendig registrering av virksomheten.


Dagmamma og barnevakt kontrakt Før man skriver kontrakt med barnepasseren kan det være lurt å undersøke barnepasserens referanser godt. Et annet godt tips er å gjennomføre et møte med barnepasseren og ta gjerne med barnet slik at man kan se hvordan barnet og passeren kommer overens. Et sted mellom 2- 2kroner dagen alt etter tilbud og etterspørsel.

Er det en god dagmamma med to-tre barn på ditt eget barns alder så betal gjerne noen tiere ekstra slik at du beholder henne. Husk at du kan trekke barnepass fra skatten hvis det er hvit dagmamma. Noen babler i 1kroner timen.


Da er det ikke mye vits å dra på jobb. Bransjer med egne regler. Frivillige og ideelle organisasjoner, petroleumsindustri,.


SVAR: Hei, så spennende at du vil bli dagmamma ! I Norge er det ingen formelle kvalifikasjoner eller opplæring som kreves for å bli dagmamma. Verdt å vite når du trenger dagmamma. Dersom du er dagmamma og passer barna hjemme hos deg se. Aftenbladets skatteekspert Anne Tengs-Pedersen gir deg råd for å følge skattereglene.


Trodde virkelig ikke man måtte betale såpass mye i mnd for dagmamma , og at de dag mammaene som lever på inntekten som eneste inntekt, har flere barnsamtidig, for å få en ok sum samlet. Var kanskje i gamle dager det! Folk snakker om at barnehage og sfo er dyrt, da kjenner jeg litt motstand på at folk gladelig betaler tusen kr for dagmamma. For å gjøre det enklere å bli hvit dagmamma , er reglene for dagmammaer forenklet.


Har du en person som passer dine barn i ditt hus, har du arbeidsgiveransvar og skal betale trekke og innbetale skatten til dagmammaen. Såfremt det ikke er egne regler for dette med dagmamma så må du enten betrakte forldrene som arbeidgiver og lever skattekort til de(noe jeg ikke tror). Vi må ha dagmamma til ett-åringen over sommeren.

Hva er vanlig å gi i lønn? Det blir jo fryktelig dyrt. Med dagmamma mener vi en som driver privat barnepassvirksomhet i eget hjem, men ikke familiebarnehage. Barn under år og eldre barn med særskilt behov for omsorg og pleie Reglene gjelder ved betaling for pass og stell av barn som i inntektsåret er under år, og likeledes ved pass av eldre barn som har særskilt behov for omsorg og pleie på grunn av handikap eller lignende. Hvor mye tjener en dagmamma ? Og hvordan måler man prisen?


Nå tenker jeg en dag med vanlig arbeidstid (sånn åtte til 16). Det er et vilkår at du overlater tilsynet til andre, for eksempel barnehage, skolefritidsordning (SFO) eller dagmamma. Det er også et vilkår at du betaler for tilsynet.


Hvis din årlige arbeidsinntekt er større enn ganger folketrygdens grunnbeløp, har du ikke rett til stønad til barnetilsyn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg