tirsdag 5. juni 2018

Sammalt speltmel

Sammalt speltmel

Den er velegnet til bruk i brødbaking. Deig laget med speltmel må være mer klisset enn deig bakt med vanlig hvetemel, fordi spelt tar opp væsken senere enn hvete. Det kan være en fordel å bløtlegge sammalt spelt i en del av væsken ca. Spelt er en gammel kornsort med bla.


Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen. Melet er malt fint og selges normalt som siktet hvetemel, siktet speltmel eller siktet rugmel. I siktet hvetemel benyttes ca. Siktet hvetemel er vårt mest anvendte bakemel, og gir lette og luftige bakverk. Det er bakedag i helgen, og her kommer en super oppskrift på speltbrød med havregryn.


Enkel oppskrift som trolig kommer til å falle i smak hos både store og små. Denne oppskriften passer til brødformer, evt et brød og noen rundtstykker. Deigen skal være løs og litt klissete da deigen trekker til seg fuktighet og myker opp div korn underveis.


Sørg for at glasset du bruker er helt rent og at det ikke kommer for mye luft til. Det kan ha betydning :) Jeg vil tro det går fint å bruke bakeblandingen til Holli Mølle som er en blanding av både grovt og fint speltmel. Fikk du noen bobler i starteren din før muggen kom?


Hvis ikke, kan du prøve med rent sammalt speltmel neste gang. Hei, kjære Godt-leser! Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Speltmel , sammalt , kg, økologisk, Godt Brød.


Sammalt speltmel

Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan. Normalt vil spelt ha noe høyere proteininnhold og lavere innhold av stivelse enn hvete. Ha deigen på melet bakebord og del den opp i jevnstore emner. Trill til boller og fordel på to bakepapirkledte bakebrett. Etterheves under klede i minst minutter.


Visp sammen egg og vann og pensle rundstykkene. Strø gjerne over litt sammalt speltmel og snitt rundstykkene med en skarp kniv eller lignende. Spelt, grovmalt er 1 av kornet malt relativt grovt.


Melet har alle næringsstoffene i seg og egner seg best til brødbakst. Den mest kjente av de klassiske kornsortene er spelten. Ja, så banker hverdagen på døra igjen.


Håper dere har hatt noen fine påskedager! Hjemmebakt brød er virkelig noe som løfter hverdagen hjemme hos meg. Det er så fort gjort, og så er det jo så innmari godt! Her er et kjempegodt, mellomgrovt brød med hvete, spelt og rug, som de fleste vil like.


Sammalt speltmel

Speltbrød uten gjær er bakt på speltmel enten hevet på surdeig (melkesyrebakterier og naturlig bakteriekultur fra speltmelet) eller bakeferment (en slags surdeig der starerkulturen er basert på ertemel, sammalt hvete og honning). Hveterisbrødet er bakt på brun ris og sammalt hvetemel og vann. Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak fra rug. Det passer ypperlig som matpakkebrød og kan fint fryses ned. Når du baker med spelt, er det viktig å huske at speltmel trenger mindre elting enn hvetemel, så pass på å ikke overelte brøddeigen.


Sammalt spelt fra Manna er malt på steinkvern. Allergiinformasjon: Inneholder gluten. BRUK Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde. Brød bakt av spelt blir litt mørkere enn hvetebrød og får en nøtteaktig tødsj.


Sammalt speltmel

Det holder seg ofte litt bedre. Når du bruker speltmel å erstatte hvetemel i bakevarer, er det ofte anbefalt å legge et fortykningsmiddel for å fungere som den gluten som normalt mangler i de fleste spelt mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg