torsdag 21. juni 2018

Saus til påskeskinke

Saus til påskeskinke

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen av skinken. Legg skinken i ildfast fat eller lignende (med åpningen til steketermometeret øverst) og stek på over- og undervarme ved 1grader til skinkesteken har en kjernetemperatur på grader. Juleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet juleskinke, dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke. Løft grønnsakene ut av kraften og legg dem på et fat.


Skjær steken i tynne skiver og legg på toppen av grønnsakene. Tilsett sennep og smør i kraften og kjør den jevn med en stavmikser. Varm ovnen til 1grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme.


Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter. Påskeskinke og suksessterte. Fra Valdres kjenner vi skikken med å bite i en sten påskemorgen.


Jo hardere du bet, desto mer garantert var du å sikre buskapen fri fra rovdyr. Denne dagen skulle vi la være å gi buskapen vann, ellers ville de bli urolige, og løpe vekk fra beite om sommeren. Hvordan lager dere saus til skinkestek? Helt fra grunnen av altså, med kraft fra steken.


Saus til påskeskinke

Har lyst til å ha en liten back-up også. I tilfelle det skjærer seg helt på julaften. Noen posesaus som kan brukes og evt. Lea - begynner å få julenerver. Spe med nok vann eller kraft til det tilsvarer ½ dl pr person.


Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange. And Asiatisk Asparges Award Bacon Barn Barnebursdag Blomkål Bringebær Brød Bær bønner Chorizo Cous cous Cupcakes Dessert Dip Diverse Dressing Drikke Drink Dåp Egg Engelsk eple Favoritt favoritter Fest fiks Fisk Forrett Fransk Frokost Frukt Gjærbakst Glutenfri Grateng Gresk gresskar Grill Grillmat Gryterett Grønnsaker Halloween.


Saus til påskeskinke

Milles favorittmat er poteter og brun saus. Saus : Brun honning i en gryte, til den er lys karamelfarvet. La koke minutter. Hell fløte i under omrøring. Jevn med sausejevner og smak til.


Bayonneskinke skifter ofte navn etter årstiden, sommerskinke, påskeskinke og juleskinke. Kjøttkaker i brun saus med makaronistuing. Server grønnsaker, poteter og saus til. Kokt bayonneskinke servert med kålrotstappe og løksaus er for meg noe av det beste som finnes og noe jeg pleier å servere i løpet av julen. Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul.


Jeg har ikke steketermometer, men ser mange oppskrifter sier at jeg trenger det for å tilberede skinka. Må jeg virkelig ha det ? Jeg tenkte å bare hive den inn i ovnen på rist over et stekebret. Sikkert en ok saus , og mager for de som ønsker det. Når jeg skal lage en skikkelig god brun saus , så bruner jeg smør og mel i en jernpanne eller gryte, og sper med kraften fra det stekte kjøttet. Det blir sausen med best smak, men den er fetere i seg enn den du lager.


Litt mer arbei men verdt det synes jeg. Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus , epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.


Saus til påskeskinke

Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør. Strø over persille ved servering og server.


Rør inn gulrotbitene. Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen. La sausen småkoke 2-minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg