tirsdag 19. juni 2018

Dårlig søvn gravid sykemelding

Sleepwell Forte kan hjelpe for sunn, jevn og god nattesøvn! Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Bekymring og grubling fører til nattevåke for mange.


Et lite og kjedelig triks kan være redningen. Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet. Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere. Hva er dine erfaring med sykmeldinger for gravide ? Andre som vurderer sykemelding pga dårlig søvn ? Det skal jo være en fin opplevelse å være gravid.


De aller fleste gravide merker at søvnen er påvirkes av graviditeten. I starten sover du kanskje mer, i slutten mindre. Men jo mer du stresser med at søvnen er annerledes, mindre, mer avbrutt og oppstykket, jo mer vil det påvirke deg og hverdagen din. Her er mine råd til deg!


Gravide trenger mye søvn. Undersøkelser av kvinner med nattarbeid viste at de gjennomsnittlig fikk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid. Nattarbeid er en belastning både for menn og kvinner, men gravide er særlig utsatt for å få problemer med slikt arbeid. Sykemelding Det er svært sjelden at gravide er så syke at de trenger full sykemelding. Dette kan løses gjennom gradert sykemelding , eller graderte svangerskapspenger.


Som nyansatt har du ikke rett til å bruke egenmelding før etter flere uker i arbeid. Blir du syk, kan sykemelding redde deg. Sykemelding og gravid Hei, har en veldig dårlig sjef som ikke kan tilrettelegge og hører ikke på legen min. Hvis du sliter med søvnen , er det beste tipset å slappe av og godta at dette er helt vanlig når du er gravid. Man må prøve å ikke se på det som et problem, men akseptere situasjonen, sier legen.


Det er nemlig helt normalt å sove mindre når man er gravid. Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt. Er du for syk til å ta det arbeidet som Arbeidskontoret kan tilvise deg, er du forpliktet til å skaffe sykemelding. Gjør du ikke det, mister du dagpengene om du får tilbud på jobb eller kurs og ikke kan ta det på grunn av sykdom.


Egenmelding gjelder ikke. Du skal ha sykemelding fra første dag etter reglene. Det er vanlig å sove litt dårligere når du er gravid.


Det kan skyldes både kroppslige forandringer og mange tanker om fødselen og det nye barnet som skal komme. I siste del av svangerskapet er det flere småplager som kan gi dårligere søvn. Livmoren blir tyngre og kan presse på blodårer som er viktig for blodtilførselen til barnet.


Flere tusen har fått tilbake nattesøvnen. Typen min, og venninner mener jeg bør be om sykemelding. Men de er naturligvis snille og vil at jeg skal ha det best mulig.


Jeg vet mange er slitne både som småbarnsforeldre, og gravide , og trenger bare en faglig vurdering på hva som er mest fornuftig, alt i alt. Jeg holder nok ut i mange uker til, og trives godt på jobben. Mange gravide opplever å bli sykemeldt deler av svangerskapet, og Wergeland i Arbeidstilsynet anslår at en tredjedel av de sykemeldte gravide heller skulle mottatt svangerskapspenger. Når den gravide er frisk, men arbeidsmiljøet er problematisk for graviditeten, skal hun motta svangerskapspenger, ikke sykepenger. Søvn har blitt påvist å være en viktig faktor under graviditeten da det ikke bare gir den gravide mer overskud men det minsker også risikoen for komplikasjoner ved fødsel.


Det at du som gravid ikke alltid får den beste søvnen mulig kan komme av forskjellige årsaker, avhengig av hvilket trimester du er i. Insomni kjennetegnes av dårlig eller lite søvn enten på grunn av innsovningsvansker, urolig nattesøvn, tidlig morgenoppvåkning eller at man opplever at søvnen er av dårlig kvalitet. Noen opplever alle disse søvnplagene, mens andre sliter kun med et av symptomene, for eksempel innsovningsvansker. Søvnen deles opp i forskjellige faser som avløser hverandre: døs, lett søvn , slow-wave søvn (dyp søvn ) og deltasøvn (dypeste del).


Hvis man sover åtte timer i døgnet, består søvnen typisk av to timers dyp søvn , to timers Rem- søvn og fire timers lett søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg