fredag 1. juni 2018

Bakterier i urin gravid

Blant gravide som ikke behandles for bakterier i urinen , har man sett en overhyppighet av for tidlig fødsel, barn med lav fødselsvekt, betennelse i livmorslimhinnen i barselsperioden og kompliserte urinveisinfeksjoner. De aller fleste med denne tilstanden har ikke behov for behandling, men hos gravide anbefales både screening og behandling ved funn av tilstanden. Urinvejsinfektion hos gravide er meget almindelig.


Der er flere gravide , der får infektion i urinvejene, fx blærebetændelse, end ikke- gravide. Hvordan fjerne bakterier fra urinen til en gravid kvinne? Utviklingen av bakterier i urinen til en gravid kvinne er ganske hyppig.


Og ofte observeres dette fenomenet hos kvinner før graviditet. Imidlertid er fortsatt gravid kvinner denne diagnosen fem ganger mer sannsynlig enn ikke- gravid. Hos kvinner i din alder, kan dette være et normalfunn, som ikke skal behandles i seg selv, men kun hvis det gir plager. Forøvrig virker ikke penicillin på eventuelle urinveisinfeksjoner eller på E-coli bakterien.


Asymptomatisk bakteriuri (ABU) har i store studier ikke vist økt sykelighet eller dødelighet. Det er kun indisert å behandle ABU hos gravide og pasienter som skal til transurethral prostatektomi eller gjennomgå urologiske inngrep som medfører slimhinneblødning. Urinen til samtlige gravide kvinner må sendes til dyrking ved et mikrobiologisk laboratorium i 9. Gravide : Hvis du har bakterier i urinen , men ikke har noen symptomer, skal du kun behandles hvis du er gravid. Gravide med denne tilstanden føder ofte for tidlig og har tendens til å få nyrebekkenbetennelse, hvis de ikke blir behandlet. I opptil prosent av tilfellene hos gravide er det ingen symptomer.


Hvis vi finner kraftig utslag på én av markørene, eller utslag på flere av dem, kan urinen sendes til dyrking så vi finner ut om det er bakterier der. Urinveisinfeksjoner er vanligvis enkle å behandle, og de aller fleste gravide tåler behandlingen godt. Gravide kvinner som har bakterier i urinen skal alltid behandles med antibiotika, selv om man ikke har noen plager. Det er vanlig å anbefale med antibiotika ved kompliserte urinveisinfeksjoner, tilbakevendende urinveisinfeksjoner og urinveisinfeksjoner hos menn.


Bakterier i urin gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Norsk teknologi fjerner bakterier , virus og sporer fra rom og utstyr. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vurder hovedårsakene til bakterier i urinen , metoder for diagnose, symptomer og behandlingsmetoder.


Under graviditeten må en kvinne ta mange tester som kan overvåke helsen til fremtidens mor og hennes baby. Det har vært diskutert hvorvidt ABU skal behandles hos nyretransplanterte. Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske). En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll.


GBS som påvises i urinen i svangerskapet er egentlig ikke så farlig for den gravide , men i svangerskapet kan slike bakterier ikke bare forekomme i urinveien, men også i skjede, livmorhals og fosterhinne. Symptomfri urinveisinfeksjon gravid. Denne streptokokkinfeksjonen er normalt ufarlig, men for gravide og nyfødte kan det medføre alvorlige komplikasjoner. Selv om denne bakterien er svært vanlig og finnes i opptil prosent av alle kvinner, kan bakterien i ytterste konsekvens ramme nyfødte hardt. En del bakterier lar seg ikke dyrke fordi de ikke tåler luft.


Noen fungerer bare inne i en menneskecelle. Andre lar seg bare dyrke sammen med andre bakterier. Og mens noen bakterier kan bli til enorme mengder på én dag, bruker andre bakterier et halvt år på å formere seg. Finnes ikke i normal urin fra friske mennesker. Bakteriene i urinen vokser meget sent.


En del typer bakterier , særlig de som ofte gir urinveisinfeksjon, kan omdanne nitrat til nitritt, som en da kan påvise med urinstix, og på den måten er påvisning av nitritt i urin et tegn på urinveisinfeksjon. Nitritt er et bakterieprodukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg