mandag 11. februar 2019

Behandling av sponplater

Alle gulvplatene er 22mm tykke, med not og fjær på alle fire sider (TG4) og kommer i tre varianter: standar fuktbestandig og fuktbestandig ekstra. Sparkling av gips er en liten kunst ja, men også noe man fort kan lære seg. Fordelen er at det er svært tilgivelig for feil.


Er bare å slipe bort og legge nytt sparkel. Lær deg hva som skal brukes og i hvilken rekkefølge, og søk etter tips på teknikk, så får du det til, det er jeg sikker på.

Men ikke bli overrasket om møbelsnekkeren blir sur. Man bør ikke bruke oljebaserte malinger som grunning på sponplater , fordi sponplater kan inneholde noe voks. Noen sponplater har en del barkflak i overflaten. Hans beste tips til deg som vil male sponplater , er å være nøye med forarbeidet. Det viktigste du kan gjøre, er å grunne skikkelig først.


Etter at du har fjernet alle tapetrester og underlaget er rent og tørt, må du grunne for å stabilisere flaten. Feil valg og behandling av materialer. Mange har erfart store problemer med kombinasjoner av bygningsmaterialer som er uheldig for fukt, for eksempel gipsplater kombinert med fuktig betong.

Fuktskading av sponplater , isolasjonsmatter og annet byggmateriale forekommer altfor ofte under transport til byggeplassen, under lagring og ved oppsetting. Så sparkle bredt, men ikke la det bli mye sparkel å pusse på, ikke bare er det unødvendig men medium sparkel er også tung å pusse. Sponplater skal du bruke minst mulig sparkel på. Ubehandlet sponplate til vegg.


Platene kan monteres direkte på tre- og stålstender. Brukes i tømme rom. Behandling av krypgrunn Det er ikke mulig å vite hvor langt ned i bakken soppen går.


Alt trevirke og avfall over bakken fjernes. Synlig soppbefengt jord fjernes. Nedre del av grunnmur i krypgrunnen overflatesprøytes.


Oppsmuldrede fuger og hule lyder når du banker på dem vil sladre om flisene har sluppet underlaget. Sjekk overflaten nøye. I så fall bør flisene tas av.


Hvis du velger å ikke ta dem av , bør de vaskes kraftig og velges et flislim med mye ”plaststoffer” i seg. Spør en av våre selgere om riktig type. Riving og retting av gulv Gulv,Riving,Snekker Har ei gang på cirka kvadratmeter som delvis består av fliser(ca kvadrat) og resterende av gammelt tregulv.


Det finnes to forksjellige skjøter, standard fals og kilfals.

Tregulvet er skjevt og er ønsket revet opp, avrettet og erstattet med sponplater. Bordplater med laminat er svært slitesterke og krever normalt ikke vedlikehold. For å fjerne eventuell misfarging eller skader av hard bruk, kan man bruke laminat cleaner fra Guardian eller tilsvarende leverandører (fås i møbelforretninger). Vær oppmerksom på at riper på lakkerte og laminerte flater er vanskelig å fjerne.


Til og med ny betong kan være forringet på grunn av sementslam på overflaten eller frostskade. En første test av overflatefastheten kan gjøres ved å skrape på overflaten og kjenne om større korn sitter fast. Mulige effekter av formaldehyd er irritasjon av øyne, nese og svelg sammen med ubehagsfølelse, tåreflo nysing, hosting, kvalme og pustevansker - avhengig av hvor mye man puster inn.


Enkelte individer er mer følsomme for slimhinneeffekter. I svært sjeldne tilfeller kan formaldehydeksponering medføre utvikling av astma. Ved bruk av overnevnte plater er det lurt å tenke på behov for spikerslag før montasje. Brennbare plater: Mdf og vanlige sponplater har veldig lett for å slå seg og bule mellom stendere, og må eventuelt monteres med klaring I bunn og topp. Alternativt fuktbestandige sponplater.


Vi leverer kvalitetsplater til gulv, vegger og tak, samt plater til møbelindustrien og konstruksjonsformål. Sterling OSB-plater produsert av Nexfor Lt Skottland. Produksjon OSB-plater lages av lange trespon som limes sammen under trykk og varme. Innholdet på denne nettsiden er beskyttet av opphavsretten og tilhører MAXBO. For å bruke materiale fra vår hjemmeside kreves skriftlig tillatelse.


Eventuelle brudd på opphavsretten vil forfølges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg