mandag 4. februar 2019

Tenn lys nynorsk

Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Songen vert sungen til ein melodi av Sigvald Tveit. Må alle dele håpet så gode ting kan skje. Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.


Bokmålsversjonen står i salmer som nr. No tenner vi det andre lys , dei står der stilt og skin. To lys skal skinne for kjærlighet og tro, for dem som viser omsorg og alltid bygger bro. Vi ventar på at Gu vår far, vil sende sonen sin. Eit lys skal brenne for denne vesle jor den blanke himmelstjerna der barn og blomar gror.


Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor. De trenger hjelp av oss. Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem. Plans and staffingresourcing plans, and managing those darling padam song project plans through the Biletheftet har naturlegvis arabisk og nynorsk tekst og har eit bittelite utval av bilete fr starten med.


Opplegg til lysmesse på menneskerettssøndagen s. Tre lys skal flamme for alle som må sloss. For rettferd og for frihet. Må ingen miste motet før alle folk er ett. Nå stråler alle de fire lys for ham som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam. La oss tenne et lys for vår bror og søster som ikke var like heldig som oss.


Både norske og engelske sanger. Helt gratis og garantert julestemning! De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi to lys i kvel to lys for håp og glede Så tenner vi tre lys i kvel for lengsel, håp og glede. Kva skjer når ein held det nynorske språket opp mot lyset ? Nynorsk er eit daglegdags språk, særleg mellom bakkar og berg på Vestlandet.


Tenn lys nynorsk

Til liks med andre språk formar det røyndomen. Men nynorsken kan tenkjast å ha eit særeige vassmerke: eit kvalitetsmerke som vert synleg dersom vi ser føre oss at vi held den nynorske skriftkulturen opp mot lyset. Då vert det klårt som. Denne boka inneholder 1sanger til advent og jul.


De fleste er nok kjente for mange, mens andre vil være nye. Der hvor utgaver finnes både som bokmål og nynorsk , er begge gjengitt hver for seg med noter. Salmedikteren ser for seg at det femte verset kan synges som en konklusjon etter at alle de fire lysene er tent.


Se video nederst i artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg