torsdag 28. februar 2019

Vektøkning 2 trimester

Den anbefalte vektøkningeni følge norske retningslinjer tilsvarer i 2. Dette er gjennomsnittstall, og vektøkningen for den enkelte kvinne kan variere fra uke til uke og måned til måned. I første del av svangerskapet vil ofte kvinner legge på seg lite, evt. Kvalme og nedsatt matlyst er ikke uvanlig i første trimester.


Etter uke er jevn vektøkning på mellom til kilo i uka vanlig. Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator.

Hvor mye er det normalt å gå opp i vekt når man er gravid? Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten. Jeg er i uke nå, og har gått opp kg. Hva er vanlig egentlig?


Vet det er store variasjoner her, men kan noen si litt om hva som er innenfor normalen når det gjelder vektøkning i svangerskapet? Spiser godt, og magen er VELDIG synlig. Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd.

Dette er imidlertid gjennomsnittstall, og du vil kunne oppleve at vektøkningen varierer fra uke til uke og måned til måned. Den gjennomsnittlige vektøkningen er på – kg, men rundt av pasientene vil få en vektøkning på kg eller mer. Dette er forskjellig fra barn til barn. Vektøkning hos barn som får morsmelk. Barnet skal følge sin forventede kurve i percentilskjemaet som helsestasjonene bruker.


Det er viktig at man ser på utviklingen over tid. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Dette er den perioden hvor det er størst sjanse for spontanabort.


Likevel er de ikke helt modne, så hvis et barn blir født i 2. Etter uker har nyrene fått sin endelige struktur, og fosteret kan tisse, noe den også. Dette betyr cirka 1kcal per dag i første trimester og 3kcal per dag i andre og tredje trimester. Behovet øker mest i de tre siste månedene. Gravide får etter hvert behov for mer energi, protein, mineraler og vitaminer, så fokuser på å spise næringstett mat, oppfordrer Bjørnstad. Betydelig vektøkning kan være negativt for helsen din.


Legen din bør sjekke kroppsvekten din regelmessig. Da diabetes (type -diabetes) eller forverring av eksisterende diabetes er sett hos pasienter som tar Risperdal, bør legen din undersøke deg for tegn på høyt blodsukker.

Det er ikke mulig å si nøyaktig hvor mange gram spedbarn generelt bør legge på seg. HbA1c er i normale svangerskap fra og med 2. Noen bruker også blodsukkersenkende tabletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg