fredag 22. februar 2019

Muntlig eksamen naturfag presentasjon

Muntlig -praktisk eksamen. Eksamen i naturfag er en muntlig -praktisk eksamen. Du får vite hvilket fag du blir trukket ut til timer før eksamen , og deretter har du timer på å få forberede en presentasjon om et tema eller en problemstilling som du har fått utdelt.


Fylkeskommunen kan fastsette at skriftlig eksamen , muntlig -praktisk eksamen og praktisk eksamen som er lokalt gitte, skal gjennomføres med forberedelsesdel som kan vare inntil timer. Valg av lang eller kort forberedelsestid må gjøres i så god tid at elevene er forberedt på dette.

Når du nå skal opp til eksamen i naturfag , bør du først sette deg inn i hvordan muntlig -praktisk eksamen i naturfag organiseres ved din skole. Se hvordan muntlig -praktisk eksamen organiseres ved kort og lang forberedelsesdel. Oppgaven tar for seg ulike temaer innenfor energi.


Med denne overskriften har vi iallfall fanget oppmerksomheten din. Vi har spesielt forklart noe av det som skjer Under eksamen : presentasjon , fagsamtale, muntlig formidlet fagkompetanse og elevens bruk av hjelpemidler – og vurderingen av dette. Nedbryting av kompetansemål til læringsmål eller delmål heng nøye saman med utvikling av kjenneteikn på måloppnåing, og det er eit krevjande arbeid å få heilskap og samanheng i eit slikt system.


Totalt skal presentasjon og eksaminasjonen av hver elev ikke ta mer enn minutter. Dersom det er ti er det fint å ta en oppsummerende runde i samlet klasse til slutt der klassen får reflektere over egne erfaringer og hva de bør tenke på fram mot eksamen.

Eksempel oppgavetype 2: Emne: Energikilder i et hus: Problemformulering. Tenk deg at familien din skal bygge hus. Dere er opptatt av å finne miljøvennlige løsninger, så her gjelder det å tenke igjennom hvordan energiforbruket kan bli så lavt som mulig og å planlegge hvilke energikilder dere skal bruke i huset. Til muntlig eksamen er det ikke anledning til å klage på karakteren.


Ved spørsmål om klage, har skolen ansvar for å veilede eleven. Dersom du får medhold i en klage, blir eksamenskarakteren annullert. Du kan velge om du vil gå opp til ny muntlig eksamen , med ny sensor. Gjennomføring av muntlig eksamen. Hver elev trekkes ut til muntlig eksamen i ett fag.


Kunngjøring av fag. Så ikke bruk denne artikkelen som et substitutt for pensum! Da vil eksamen føles litt som en runde har’n uten armer).


Men, har du lest pensum, og føler deg relativt klar for å møte de beryktede sensorene, da kan kanskje denne artikkelen gjøre muntlig eksamen til en litt mer behagelig affære. Husk på at muntlig eksamen skal kartlegge hva du kan i faget. Det er derfor irrelevant hva Jonas, Beate eller Harald fikk i karakter. Ikke la deg stresse av gleden, eller skuffelsen klassekameratene dine føler når de er klare, og din tur venter.


Både sensor og læreren din vil at du skal gjøre ditt aller beste.

Slik lykkes du med muntlig eksamen Skal du opp til muntlig eksamen ? Psykologen og sensoren gir deg de beste rådene her. Hvis dere vil, så kan dere laste ned filene og kanskje få noen inspirasjoner. Skal opp i muntlig eksamen i naturfag på mandag. Har fått oppgaven, som er to delt.


En oppgave om ernæring og helse der min porblemstilling er Er det noen sammenheng mellom ernæring og livsstilssykdommer. Har dere noe på hjerte ang dette emnet så fyr løs. Del går ut på et forsøk der vi brenner magnesium.


Formål Dette dokumentet skal bidra til å sikre at muntlige eksamener gjennomføres i tråd med forskrifter og at eksaminander sikres størst mulig likebehandling ved sluttvurderingen. Virkeområde Dette dokumentet gjelder for muntlig eksamen for elever og privatister i Vestfold fylkeskommune. De nye organiseringsformene åpner for ulike måter å bygge opp oppgavene på til muntlig eksamen. Vi ser for oss i hvert fall tre ulike oppgavetyper.


Valget av oppgavetype vil henge sammen med hvilken organiseringsmodell man foretrekker under eksamen. Hva er en god muntlig presentasjon ? Klargjøre hva dere skal snakke om. Tilhørerne får en kort oversikt over innholdet i presentasjonen.


Fortelle kort hva dere skal snakke om, stille spørsmålene presentasjonen skal gi svar på, eller forklare problemstillingen som skal drøftes. Legge fram en kort disposisjon, eller plan. Det er mange som er usikre på hvilke spørsmål de kan få til en muntlig eksamen. Som regel er det faglæreren din som stiller spørsmålene, og i tillegg er det en lærer fra en annen skole som både stiller spørsmål og vurderer svarene dine.


Faglæreren er også med på å vurdere din prestasjon på en muntlig eksamen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg