fredag 8. februar 2019

Smerte i halebein uten fall

All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. De resterende vil man tilby operativ behandling, hvor det smertegivende parti av halebein tas ut.


Komplikasjoner etter kirurgi. Som ved all annen kirurgi er operativ behandling assosiert med potensielle komplikasjoner, og man kan heller ikke garantere effekten av inngrepet.

Alle kan få halebein smerter en gang i livet. Som kiropraktor er jeg opptatt av å finne årsaken til halebeinsmertene. Kvinner er ganger mer sannsynlighet for å få halebeinsmerter enn menn.


Overvekt er også en risikofaktor, men den vanligste årsaken til halebeinsmerter er fall , slag, eller graviditet og fødsel. Hei For et par dager siden fikk jeg plutselig fryktelig vondt i halebenet. Jeg har problemer med å sitte, ligge (umulig å ligge på rygg), gå osv. Jeg har lest om halebenet hos dere, men alle som spurte fortalte at de hadde falt.


Men jeg kan ikke huske at jeg har falt! Jeg er overvektig, kan det h.

Smerter i halebenet er ofte forårsaket av et fall på ryggen. Jeg vil anbefale deg å oppsøke lege for en røntgen. Du kan ha forskyvd nederste delen av halebeinet, noe som sannsynligvis vil forårsake de symptomene du har her.


Ved fall på halebeinet kan man skade bløtvevet rundt, eller halebeinet kan brekke eller briste. Uansett om halebeinet er brekt eller ikke, er behandlingen avventende, og smertene vil i de aller fleste tilfellene forsvinne av seg selv etter hvert. Det behøver ikke foreligge noe brudd.


Dette er nemlig en typisk årsak til plagsomme smerter i halebeinet. Normalt sett vil man klare seg uten å ta bilder av halebenet – men det er aktuelt hvis det forekommer mistanke om muskelskade, brudd i halebenet eller lumbal prolaps. I visse tilfeller blir det også tatt røntgen med den hensikt å sjekke slitasjeforandringer og eventuelle bruddskader.


Dette kan inkludere sammenbruddet av en trapp eller en ulykke på skøyter, løping, fotball, sykling og ridning. Tilstanden oppleves gjerne som en skjærende og vedvarende smerte. Jeg har de siste mnd hatt belastningssmerter i og rundt halebeinet. Tarmproblemer – Allmennmedisininnlegg12.


Plutselig vondt i haleben uten fall – Allmennmedisin. Halebein – Åpent foruminnlegg4. Jeg datt på ski for noen dager siden, og ramlet selvfølgelig rett på rumpa. Det eneste som funket var å stå.


I dag (to dager senere) klarer jeg å gå mye bedre, men å sitte, ligge på ryggen samt reise seg opp og ned.

Hun slo seg flere ganger uten at det ble gjort noe,. Smerte i kneet etter fall , når oppsøke lege? Det kan være vanskelig å finne ut om små barn har smerter, fordi de ikke kan beskrive smerten eller fortelle hvor det gjør vondt. Men barn kan føle like mye smerte som voksne. Barn har også ofte vansker med å lokalisere smerte , f. Når skiven mellom virvlene sprekker og skivekjernen presses ut, kalles det prolaps.


Akutte og store prolapser kan irritere nerverøtter og forårsake sterke smerter, i verste fall lammelser. Likevel er det slik at nesten av befolkningen har prolaps uten at dette forårsaker smerter. Symptomer forbundet med isjias oppstår ofte gradvis og forverres over tid men symptomene kan også komme plutselig og uten forvarsel.


Jeg spilte håndball til jeg var så der var det klart endel fall mot hofta-men man var jo deretter mere spretten også og “kunne å falle” Ingen skader som jeg kan erindre. Har levd ett aktivt liv så noe knall og fall har det nok vært…. Trener 3-ganger i uken.


Ikke tenk for lenge på det uten å få det sjekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg