fredag 22. februar 2019

Ribbe varmluft

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn.

Linker til oppskrifter på tilbehør. Jeg stekte årets ribbe med over- og undervarme. Hadde forsøkt meg med varmluft til pepperkakene og de ble utrolig ujevnt stekt, så derfor tok jeg ingen sjanser. Men varmluft er nytt for meg, så jeg må høste litt mer erfaringer, derfor tok jeg ingen sjanser med ribben. Sett ovnen på 2grader over- og undervarme eller 2grader varmluft.


Legg en asjett i bunnen på en langpanne, legg ribba over slik at asjetten ligger på midten og sørger for en forhøyning på midten. Da dreneres fettet vekk, og svoren blir lettere sprø. Hell 2-dl vann i panna og dekk med aluminiumsfolie.


Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe.

Oppskriften er like enkel som den er genial. Før servering: Skru opp temperaturen til 2grader varmluft. Når all svoren har poppet tar du den ut av ovnen og lar den hvile i omtrent minutter før servering. Neste dag: Varm stekeovnen til 1grader (med varmluft ). Hell av saltlaken, og legg ribba med svoren opp på en stekerist.


Plasser en skål opp-ned midt under ribba slik at fukt og vann renner av under steking. Sett ribba midt i ovnen, og sett en bakeplate under for å fange opp fett og kraft som renner av under steking. Senk temperaturen til 2oC, gjerne varmluft ,. Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe.


Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes. Unn deg en ribbe av god kvalitet, gjerne en økologisk ribbe hvis du har muligheten til det. Sjekk at det er godt med fett under svoren og at ribba er godt marmorert med fett mellom kjøttlagene.


Det er lettere å få til sprø svor på ribber som har nok fett, så ikke kjøp den magreste ribba. Du kan se ham i det sju timer lange TV-programmet Ribba – grad for grad. Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi. Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader.


Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig. Ved å bruke varmluft har man full kontroll på prosessen.

For best mulig smak, ruter du svoren 1-dager før du skal servere den, og krydrer med salt og pepper. Vi gir deg de gode tipsene for tilberedning med best mulig resultat. VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den.


Det betyr at kanskje så mange som tre av fire nordmenn spiser denne retten i løpet av julen. Og alle disse menneskene drømmer om saftig ribbe og sprø svor når det først skal være. Et triks for å få saftig ribbe og sprø svor, er å dampe den først og deretter steke den. Man trenger selvsagt ikke bruke varmluft , men vi synes det gir en jevnere varme i ovnen og bedre resultat. Dersom du velger en oppskrift beregnet på steking eller baking med varmluft , og har en ovn uten denne funksjonen, snur du bare på det, og øker temperaturen eller steketiden.


Skal lage ribbe i dampovn nå i romjulen. Gjør det noe om ribba står på full damp lengre enn angitt her? Har ei stor familieribbe på 5. Tenkte å kjøre damp i 5timer.


Så 180grader i 40min, hvis ikke svoren er begynt å poppe da så slår jeg over på 4d varmluft med grill. Noen flere tips til meg her? Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Et godt resultat starter med råvaren.


Det er også en fordel om dette fettlaget er jevnt fordelt. Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen.


Men det er bemerkelsesverdig lite fett som ikke trekkes inn i kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg