torsdag 28. februar 2019

Hodepine i pannen og bak øynene

Hodepinen er ofte veldig intens. Hvis du har ubehag i hele hodet og bak begge øynene er det nok ikke det. For mange er stress er en viktig utløsende faktor.


For de fleste blir dette spontant bedre av seg selv.

Vondt over øynene og oppå hodet. Smerter over øynene og i panne kan skyldes mange forskjellige ting. Anfallsvise smerter har ofte en annen årsak enn konstante smerter. Anfallene kommer som regel i puljer (klaser) på ett til åtte anfall pr dag i fire til tolv uker.


Smerten er ensidig, og varigheten av hvert anfall er vanligvis mellom minutter og tre timer uten behandling. Klasehodepine, cluster- hodepine , er kraftige anfall med hodepine som vanligvis er lokalisert bak eller rundt et øye. Samsynsproblemer er ikke alvorlig og korrigeres ofte enkelt med briller og eventuelt synstrening, sier hun.

Har de siste dagene hatt en plagsom smerte bak øynene. Blir verre i sterkt lys. Skjønner ikke hva dette er for noe. Tenkte at jeg kanskje var li. Tann- og kjeverelatert hodepine.


Kjennetegn: Gnissing av tenner kan gir muskelsammentrekningene kan gi smerte i vev, ledd og muskler. Det kan igjen føre til hodepine , stiv nakke og ømme kjever. Spenningshodepine kjennetegnes ved at hodepinen er trykkende og føles som et stramt bånd rundt hele hodet, til forskjell fra den vanligste migreneformen hvor hodepinen er halvsidig og pulserende. Spenningshodepine kan vare flere dager i strekk, eller enda lenger, og vedkommende kan kjenne ubehaget igjen fra tidligere anfall. Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt.


Leste tekst på svart bakgrunn iste og da ble det helt grusomt! Det andre alternativet er ledsaget av akutt og skarp ensidig smerte i pannen , øynene områder, nakke, noen ganger gir angrep på templet. Det er de vanlige hodepine og migrene. Hovedspørsmålet for spesialister er om denne tilstanden er trygg.


Lær hvordan du forhindrer hodepineangrep i øynene og pannen , unngå en annen migrene.

Hjemme, pasienter prøver ofte å bli kvitt hodepine med smerte medisinering. Men hvis ubehagelige opplevelser i pannen og øynene oppstår på grunn av alvorlige sykdommer, er det først og fremst i medisinske institusjoner at behandlingen er rettet mot eliminering. Vanligvis er et helt kompleks av stoffer foreskrevet for dette formålet.


Deretter kommer en fase med kraftig smerte i den ene halvdelen av hodet. Smertene er ofte verst i tinning, panne eller bak øynene. Et anfall kan vare fra få timer til 2-dager og ledsages ofte av kvalme, svimmelhet og lysømfintlighet.


Vanlig migrene: Ved vanlig migrene kommer smertene normalt uten forvarsel som flimmer og lysglimt foran. Til tross for bruken av smertestillende midler, vil ikke smerten forsvinne, og det er mange tilfeller der den varer hele dagen. De vanligste årsakene til hodepine om morgenen er: Betennelse i nesegangen.


Når nesegangen bak nesen, øynene og kinnbeinene er betent, kan det føre til en smertefull hodepine. Hva er hemmeligheten bak intensiteten og natursmerte? Når hodepine i øyet og pannen ofte opptrer, er det nødvendig å finne ut hvem som er dens skyldige, hvilke egenskaper av den smertefulle følelsen, hvor intens den er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg