onsdag 20. februar 2019

Kronisk uvi gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hos gravide skjer det mye oftere spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse, derfor er denne tilstanden ekstra viktig å oppdage og behandle hos gravide.


Gravide og urinveisinfeksjoner 1. Cystitter hos gravide sees på som kompliserte. Trimetoprim er kontraindisert i første trimester.

Sulfamet­oksazol er kontraindisert i siste graviditetsmåned. Nitrofurantoin er 2. Den skyldes som regel bakterier som kommer inn i urinblæra. Vannlatingen kan være smertefull. Man opplever svie, hyppig vannlating og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating.


Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske). En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll.

Samtidig kan en UVI gi svært atypiske symptomer hos eldre. Klassisk ukomplisert nedre eller øvre UVI er karakterisert ved akutt innsettende dysuri og hyppig vannlating og evt. Urinprøven sendes deretter inn til såkalt dyrkning. Der finner man eventuelt oppvekst av bakterie som gir en asymptomatisk UVI.


Dette anbefales gjort med alle gravide , sier Løvendahl Mogstad. Denne formen for urinveisinfeksjon er altså uten symptomer, så kvinnen kjenner ikke de vanlige tegnene på blærekatarr. Hvad er urinvejsinfektion hos gravide ? Urinvejsinfektion hos gravide. Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke- gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon, går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke. Dersom du får hyppige infeksjoner, finnes det forebyggende tiltak du kan prøve.


Infeksjonen forårsakes av bakterier eller andre mikroorganismer. Hyppig vannlating og svie ved vannlating er vanligste symptomer. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Sliter veldig med UVI selv, gjort det fra jeg var liten.


Tenkt til å gå til legen for å få startet med hiprex. Dette er en medisin som forebygger for UVI.

Mye brukt for dem som kateteriserer seg selv hjemme og som da er veldig utsatte for UVI. Dette skal være et helt ufarlig preperat. UVI i lang tid og være gravid er ikke bra. Under et svangerskap har man lettere for å utvikle urinveisinfeksjon 1. Hvis infeksjonen sprer seg til nyrene, kan man risikere nyrebekkenbetennelse uten behandling 2. Rask og sikker diagnostisering av UVI er avhengig av at helsepersonell har kunnskaper om UVI , og at undersøkelser som urinstikstest og urinprøvetaking blir gjennomført med så få feilkilder som mulig.


Det er vanlig å anbefale med antibiotika ved kompliserte urinveisinfeksjoner, tilbakevendende urinveisinfeksjoner og urinveisinfeksjoner hos menn. Med antibiotisk behandling kommer de fleste sig indenfor cirka uge. Der kan dog være rest-symptomer i længere tid.


Progression til øvre UVI er hyppigere ved kompliceret UVI end ved ukompliceret UVI. Prognosen afhænger af de komplicerende. Lungeinfeksjoner hos personer med cystisk fibrose, der den er årsak både til akutte eksaserbasjoner og til kronisk progredierende lungeskade, er et betydelig problem. Ventilatorassosierte pneumonier forekommer.


Andre pneumonier kan ses hos nøytropene, hivsmittede og andre med svekket immunforsvar. På grund av upprepade antibiotikakurer orsakas recidiverande, komplicerad eller vårdrelaterad UVI ofta av bakterier som är resistenta mot många urinvägsantibiotika. Patogenes Bakterier som orsakar UVI har sitt ursprung i tarmen och koloniserar ibland den vaginala och periuretrala mikrofloran.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg