torsdag 7. februar 2019

Gravid og røyking

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet, kan det å slutte ha en positiv effekt. Røyking er en stor risikofaktor i svangerskapet.

Det er også viktig å unngå passiv røyking. Gjennomsnittsalderen for kvinner ved første fødsel er nå 2år. Norske kvinner får i gjennomsnittlig barn. Røykevaner i svangerskapet. Det skjedd en gledelig utvikling i forhold til røyking blant gravide kvinner.


All tobakkbruk påvirker babyen i magen – og snus er like farlig som røyking. Her er noen av fordelene ved å unngå tobakk når du er gravid. Når man venter barn, har man en god grunn til å slutte å røyke – kanskje den mest motiverende og viktigste grunnen noensinne.


Hun mener det er særlig utfordrende for gravide som har en partner som også røyker, men som ikke vil kutte ut røyken når kvinnen er gravid og ammer.

De fleste vet at det ikke er sunt verken å drikke eller røyke. Og når man er gravid eller ammer påvirker rusmidlene også babyen. Det kan være vanskelig å slutte, men det finnes hjelp å få. At røyking er farlig for barnet er hevet over enhver tvil, men likevel fortsetter prosent av norske kvinner å røyke når de blir gravide. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Kvinner og svangerskap prosent av alle norske kvinner er gravide minst én gang. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen. Slik reagerer fosteret når mor er gravid og røyker. Etter at de aller fleste barn i dag ligger på ryggen når de sover, i stedet for mageleie som var vanlig tidligere, har antall tilfeller av plutselig uventet spedbarnsdød (krybbedød) gått ned fra ca 1tilfeller hvert år til i dag ca tilfeller i året.


Det finnes veldig mange giftige og skadelige stoffer i sigarettrøyk, også for passive røykere som puster inn partikler av dette. Jo tidligere i svangerskapet man slutter desto bedre. Da kan dere oppmuntre hverandre, og det blir lettere for deg å slutte.


Hvis han selv er røyker er det bra om dere slutter samtidig. Passiv røyking er jo heller ikke bra for deg under graviditeten, og ikke for barnet etter at det er født. Men mange jenter røyker i vår ti og det skjer at enda flere menn, ikke ser i denne situasjonen ikke noe dårlig.


Men ofte påvirker det deres helse og helsen til deres fremtidige barn. Hvis en kvinne røyker under graviditeten, kommer nikotin gjennom. Kan dette virkelig stemme?

I så fall har vi skummelt ukvalifisert. Og små barn har økt risiko for komplikasjoner i svangerskapet, under fødselen og etter fødselen. Gravide bør ikke røyke. Les også: Svangerskap og røyking. Hårfarging og hårbehandling er ikke vist å skade fosteret, men det tilrås likevel å unngå dette i. Studier som har tatt for seg senvirkninger av røyking under svangerskapet refererer til gravide som røykte pakke sigaretter per dag (eller mer), noe du ikke var i nœrheten av, og resultatene kan derfor ikke brukes til å forklare f. Helsepersonell bør spørre gravide om tobakksvaner ved første konsultasjon og gi informasjon om at røyking og bruk av snus i svangerskapet gir helserisiko for både fosteret og mor.


Vi har foreløpig ikke landsstatistikk for hvor mange som bruker snus i svangerskapet, men informasjon om snus registreres nå på Helsekort for gravide. Mine barn veide henholdsvis og kg ved fødselen, ukompliserte svangerskap og fødsler. De har ikke vært utsatt for passiv røyk, da røykingen foregikk utendørs.


Det min sønn nå hevder, er at min røyking har gitt ham fare for kortere levealder, samt fare for senvirkninger for øvrig. Vi håper med dette forumet å få litt fart på de gode diskusjonene på Mammanett. Nytelsesmidlene er vanligvis tobakk, men man kan også benytte cannabis, opium eller andre narkotiske stoffer. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. IKKE at av de som blir utsatt for passiv røyking mister, eller at av de som røyker mister, bare at risikoen er større.


Når jeg er ferdig med både graviditet og amming, da kan jeg vel røyke igjen? Alle barn plages av tobakksrøyk i rommet. De blir oftere forkjølet og får lettere ørebetennelse, lungebetennelse, bronkitt og astma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg