onsdag 27. februar 2019

Kjøttpudding med bacon

Slik lager du kjøttpudding til hele familien. Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon , og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe.


Kjøttpudding med bacon

Tips: Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det, bytt ut bacon med spekeskinke, eller smør den. Det er ikke alltid femi med fletter, sier kokk og kokebokforfatter Christopher Sjuve. I sin nye bok Alt blir bedre med bacon lager han en feit kjøttdeigpakke flettet i bacon. Hvis du skulle være redd for at du ikke fikk i deg nok kjøtt.


Hakk løk og persille. Del osten i terninger. Ha alt unntatt bacon i en bolle og kna det sammen. Smør ei brødform lett og kle den med bacon Ha.


Kjøttpudding med bacon

Jeg elsker alle retter med bacon i, derfor er jeg alltid på jakt etter nye oppskrifter. Dersom du også er spesielt glad i bacon , kommer du til å elske denne filmsnutten. Og bare vent til du ser resultatet – du kommer til å bli sulten. Kjøttdeig, løk, bacon , egg og ost?


Dette kan jo ikke gå galt. God gammeldags kjøttpudding i ny smaksrik variant, rullet i bacon , med en kjerne av søtsyrlig fruktkompott. Kjøttpudding med bacon og ost Den tradisjonelle utgaven av kjøttpuddingen i ny variant. Her er den bekledd med bacon og fylt med masse deilig smeltet ost. En enkel oppskrift på en garantert suksess.


Kanskje frister det med honningmarinert kjøttpudding , eller knasende sprøtt bacon som topping? Eller hva med en fyldig, god tomatsaus, som vi har valgt å lage? Det som er ekstra fint med kjøttpudding , er at den ikke trenger å være lik hver gang! Legg bacon utover på plastfolie i ett flettemønster.


Legg kjøttpuddingen på midten av baconet og brett sidene stramt over på hver side. Ta forsiktig av plasten. Stekes ved 1grader i ca. Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding. Kjør kjøttdeigen seig med saltet.


Kjøttpudding med bacon

Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat, og er et godt middagstips for barn. Varier med sauser og annet tilbehør. Tilbehør til kjøttpudding.


Hasselbakpoteter smaker fantastisk til kjøttpudding , for det må jo være mer enn bare saus. I tillegg er det også godt med dampet grønnsaker til. Innbakt kjøttpudding.


En av mine favoritter er innbakt kjøttpudding. Du kan bruke samme oppskrift som ovenfor, men ikke ha bacon rundt. Smelt smør, og bland med mel. Tilsett vann, kalvefon fløte og soya.


La sausen småkoke i ca. Smak sausen til med sennep, gelé, salt og pepper. Fordel farsen i to former kledd med bakepapir, glatt til på toppen med en slikkepott dyppet i vann og legg over noen baconskiver. Sett formene med kjøttpudding opp i langpannen i stekeovnen og fyll opp med vann i langpannen slik at det rekker et stykke opp på formene med kjøttpudding. Til hverdagsmiddagene er det ofte prinsippet man tager det man haver som gjelder.


Og takket være matvarekjedenes tilsynelatende endeløse prisdumping på kjøttdeig, er det nettopp denne ingrediensen man ofte ender opp med å kokkulere middagen utifra. Start med å røre inn ett og ett egg i medisterdeigen, tilsett deretter litt olje og ha over sprøstekt bacon , mais, champignon og purre i strimler. Ha over potetsmel og bland det hele godt sammen. Krydre med svart eller hvit pepper etter ønske. Kjøttpudding er en litt glemt rett, som kan være noe av det kjedeligste som finnes, men også en veritabel smaksbombe.


Her en dag satt jeg og så på noen gamle bilder, blant annet fra en sommer vi hadde gjester boende. På middags bordet sto et av mine varemerker den gang -en stor form med hjemmelaget kjøttpudding -eller kjøttbrød som vi kalte den. Denne lagde jeg ofte tidligere og det slo meg at dette er jo den perfekte lavkarbo mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg