fredag 15. februar 2019

Seboreisk eksem solarium

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.


Til en ekstra fin pris!

Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Sammenhengen med denne hudsoppen er usikker fordi det er mange som har samme hudsopp uten å ha seboreisk eksem. Seboreisk eksem er et skjellende kronisk eksem som oppstår på de områdene av huden som har mange talgkjertler. Det kan være i hodebunn, øyenbryn, øyenlokk, nesevingene, i lysken eller navlen, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene.


Det finnes forskjellige varianter av eksem. En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen.


Har du eksem på store deler av kroppen og kremene ikke virker, kan soppdrepende legemidler i tablettform ha effekt.

Behandlingen anbefales sjelden på grunn av alvorlige bivirkninger. Typiske symptomer er flass i hodebunn, som er mest uttalt om vinteren. Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen. Både flass og seboreisk eksem er to svært vanlige problemer i hodebunnen, noe som kan forekomme i alle aldre.


Dette er et problem som kan føre til stort ubehag og ulemper for de som sliter med det. Seboreisk eksem kommer ofte i områder med høy talgkjertelaktivitet og ser rødt ut med avflassing av hudceller i mer eller mindre grad. Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres. Ofte er mange i samme familie rammet. Solarium har effekt mot atopisk eksem , men ikke mot psoriasis.


Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, rundt nesevingene, øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen. Les mer hos Apotek 1. Seboroisk eksem er en tilstand som gir et skjellende kronisk eksem og rammer hudområder der det er mye talgkjertler. Slike områder er typisk hodebunn, ører, øyebryn, rundt nesevingene, på øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen. Seboré rammer hudområder med høy tetthet av talgkjertler (de seboreiske områdene).


For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går over tid. Forekommer hos 8– av befolkningen og i alle aldre. Mine erfaringer på seboreisk eksem er først og fremst sol og sjøvann som tørker ut(og blir borte) eksemet.


Både vanlig sol men også solarium virker.

En ting som hjelper på mengden eksem og KLØEN er Aloe Vera juice av god kvalitet. Hva er atopisk eksem ? Tilstander som kan likne på atopisk eksem er bl. For barn er det også viktig å vurdere psoriasis, skabb, Wiskott-Aldrich syndrom, Hyperimmunoglobulin E syndrom, ernæringsforstyrrelser, Akrodermatitis enteropathica og Netherton syndrom. De fleste som har atopisk eksem opplever at naturlig sol gir bedring i eksemet og det er dokumentert via studier at sol og saltvann har gunstig effekt på atopisk eksem.


Den ultrafiolette UV-strålingen kan imidlertid være skadelig for huden, og derfor er det viktig ikke å oppholde seg lenge i solen uten beskyttelse. En baby eller et spedbarn kan også ha det da noen blir født med det. Atopisk eksem kan oppstå både hos barn og voksen. Man kan få atopisk eksem i ansiktet og ellers på kroppen. Når det gjelder behandling av atopisk eksem så sies det fra gammelt at produkter av ringblomst og bivoks skal hjelpe.


Hvem får atopisk eksem ? Det er først og fremst barn som rammes, og enkelte tar med seg tilstanden inn i voksenlivet. Tre prosent av alle spedbarn får atopisk eksem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg