mandag 31. august 2015

Gravid når fortelle kolleger

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg var uker på vei når vi fortalte det denne gangen, forteller hun til Mammanett.


Forumbrukeren Bejbi forteller at hun mistet barnet sitt kort tid etter at hun fant ut at hun var gravid. Hun rakk ikke å fortelle vennene sine om graviditeten.

Hun valgte allikevel å fortelle alle sine venner om at hun hadde gjennomgått en spontan abort. Når du føler for det selv. Hun synes det er fint når nære venner eller familie deler nyheten om sine graviditeter med henne tidlig, men ville synes det var rart om bekjente gjorde det samme.


Det er veldig individuelt når gravide føler de har lyst til å fortelle den gode nyheten, men mange venter til uke 12. Det er fordi abortrisikoen er størst fram til uke 1 forteller privatpraktiserende jordmor Ingeborg Lagergren. Det er opp til kvinnen selv når hun velger å fortelle arbeidsgiveren sin om graviditeten, men likestillingsloven verner uansett gravide og nybakte foreldre mot ulovlig forskjellsbehandling, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til klikk. Har dere akkurat funnet ut at dere er gravide og skal ha barn vill dere helt sikkert fortelle om graviditeten for hele verden.


Kanskje så bør dere vente litt med å fortelle om graviditeten og det ventende barnet med tanke på risikoen for en tidlig spontanabort.

Hvem forteller man det til først at man er. Gravid eller nybakt mor? Her er de viktigste juridiske rådene og karrieretipsene du bør huske på. Jeg jobber langturnus i helsevesenet, og er gravid i uke 6. Merker at jeg er litt småkvalm og trøtt, men det har gått greit. Jobber timers vakter.


Tenker jo at det sikkert blir verre etterhvert? Har ikke hatt symptomer lenger enn maks en uke. Hvordan fortelle kolleger at jeg er gravid ? Jeg skjønner jo nå at man trenger støtte når det går galt, så det er lurt å fortelle nyheten til de nærmeste tidlig, sier Kogstad. Ikke si at det blir mye jobbing på dem nå.


Det er lov å fortelle hvor glad du er til de du vil. Eller hvor ekstremt skremt og bekymret du er! Og, det er lov å sørge når det går galt. Et tap er et tap, uansett når i svangerskapet, uansett om det ikke har rukket å bli mer enn bare en liten celleklump. Du skal ikke måtte streve med sorgen alene, mens du later som alt er ok.


I min jobb har det aldri blitt sett på som et problem at noen er gravide , så der har det pleid å være slik at den ansatte har fortalt det til sjefen når hun har ønsket, før måneder.

Det gikk noen uker før vi skulle fortelle gladnyheten til de kommende besteforeldre, tanter og onkler og i mellomtiden brukte vi tiden på å fundere over hvordan vi skulle overlevere nyheten. Jeg har informert leder min om at jeg er gravid når jeg var ca uker på vei, og det begynte å synes. Mannen har vel aldri informert jobben formelt. Det jeg lurer på er når fortelle andre at jeg er gravid.


Dette svangerskapet fanken jo ut tidlig at jeg var gravid , det gjorde jeg ikke forrige. Forrige var jeg ikke i dårlig form en dag før svangerskapsforgiftningen startet i uke 28. Veronika Døli elsker å overraske, og da hun var gravid med barn nummer to ønsket hun å fortelle det til mannen sin på en morsom måte. Den dagen jeg fant ut at jeg var gravid igjen, ville jeg overrumple mannen min ved å fortelle nyheten når han kom hjem fra jobb.


Jeg er veldig fersk gravid , så jeg kommer ikke til å fortelle barna i morgen at jeg er gravid. Mellom de to første barna er det så kort tid og jeg husker ikke helt hvordan vi gjorde det da. Men når skal jeg gjøre det? Og hvor mye er du selv pliktig til å oppgi på eget initiativ – og ikke minst når ? Det gjelder ikke bare under intervjuet, men også i fast ansettelse. Et aktuelt eksempel: Etter et halvt år i nye jobb oppdager kvinne (31) at hun er gravid akkurat når hun har tatt over et stort prosjekt hvor mye henger på henne.


I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive. Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg