torsdag 6. august 2015

Oppskjæring av kalkunbryst

Vi viser deg hvordan du lager saftig kalkunbryst. Bli inspirert av våre oppskrifter her. Slik steker du en hel kalkun. Sunt og veldig godt.


Sørg for at kalkunen er skikkelig tint før du starter med oppdelingen. Langtidsstek brystet midt i ovnen på 100C i minutter per kilo (=2tmin dersom 5kg).

La kjøttet hvile i minst et kvarter før oppskjæring. For tips på hva du kan bruke rester av kalkunbryst til, ligger det endel forslag på bloggen – alt fra sandwich til salater, supper, gryter og pizza. Samle skivene sammen som til en hel filet igjen, og legg den tilbake på skroget før servering. Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt? Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer.


Kalkunbrystet er nemlig ferdig i nøyaktig samme sekund som det er gjennomstekt. Uten steketermometer er dette utrolig vanskelig å beregne, og du risikerer enten at kjøttet er for lite eller for mye stekt. Hvordan skjære opp kalkun?

Vi hos Jacobs viser deg steg for steg hvordan du deler opp en kalkun. Ta deg god tid til steking av kalkun, anbefaler Westerby. Regelen er en halv time per kilo med kjøtt, så hvis du har en kalkun på seks kilo skal den steke i tre timer på 1grader. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Det er enklere å håndtere, og enklere å lykkes. Om du velger å bruke matprat. Kalkun er lett og velsmakende mat året rundt, og blir ekstra saftig og god dersom den får kose seg lenge i ovnen på lav temperatur. Du kan godt bruke steketermometer, det skal vise grader.


Jeg sverger til bruk av steketermometer på alt som er tykt nok til det. Steketermometer lyver aldri, bare man vet hvilken temperatur som er korrekt. I løpet av våren vil jeg legge ut hvilke retter jeg lager ut av kalkunen. Dersom noe i dette innlegget er uklart setter jeg pris på tilbakemelding, slik at jeg kan utbedre mine feil. Frossen marinert kalkunbryst med ben settes rett i stekeovn (uten tining), les på emballasjen.


Pensle med smeltet smør tilsatt krydder før steking. Eller bruk varmluft og stek alt på en gang. Vil du vite hvordan du tilbereder kalkun og stuffing til jul? Menykokken viser deg hvordan.

Jeg er fan av å beine ut fuglen, krydre bryst og lår, rulle filletene stramt inn i flere lag med clingfilm og la ligge i kjøleskapet til neste dag. Lårene kan du så fylle med en farse laget av kjøtt fra leggen, rulle stramt i clingfilm og la ligge i kjøleskapet også. Neste dag kan rullene, i plasten, legges i ovnen på grader.


Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen, men velger du en frossen fugl skal den tines stille og rolig i kjøleskap. I jakten på saftig kjøtt har jeg laget et kryddersmør som jeg fyller innunder brystskinnet. Dette tar litt ti ca. På den måten tilføres både smak og saftighet underveis i hele stekeprosessen, men du må fortsatt være flink med.


Vingen knekker du av , bruk gjerne en kniv for å hjelpe til. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 6g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på kilo til et selskap med personer med god matlyst.


Skal du ha flere gjester enn det er mat til på én kalkun, kan du steke en kalkun ekstra eller suplere med noen marinerte kalkunbryst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg