søndag 15. desember 2019

Keisersnitt overvekt

Keisersnitt overvekt

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. En interessant biologisk forklaring på hvorfor barn født ved et sterilt keisersnitt kan ha økt risiko for allergi og overvekt , er at de ikke utsettes for mors bakterier i vagina og endetarm. Kanadiske forskere har funnet en sammenheng mellom barn som blir født med keisersnitt og sannsynligheten for at de blir overvektige når de når småbarnsalder. Det viser seg altså at det er en større sjanse for at små barn blir overvektige hvis de har blitt født ved hjelp av keisersnitt.


Keisersnitt som utføres i Norge skal ha en medisinsk årsak. Vanlige grunner til at keisersnitt er blant annet trangt bekken og stort barn, misdannelser i fødselsveiene, sykdom hos mor, tidligere keisersnitt , og svangerskapsforgiftning. Forskerne har for eksempel ikke hatt informasjon om moras vekt i svangerskapet.


Mødre med fedme må oftere ta keisersnitt. Samtidig er det mye som tyder på at moras vekt også i seg selv øker risikoen for at barnet får vektproblemer. Babyer født ved keisersnitt er mer sannsynlig å være overvektige voksne, melder Daily Mail, etter at en analyse fant en kobling mellom keisersnitt og overvekt i senere liv. Imidlertid er en direkte kobling mellom de to ikke bevist.


I gruppen av snitt ble det funnet at i sammenligning med de spontane fødselene, fikk barna oftere fra overvekt i det videre kurset. Høyere BMI og abdominal fetttykkelse som et resultat 2barn (2prosent) var med keisersnitt. I en alder av år var 1 av barna overvektige av keisersnitt i forhold til av barna født vaginalt. Gjennomsnittlig blødningsmengde er større ved keisersnitt enn ved vaginal fødsel (4), og andre har funnet at generell anestesi, stans i andre stadium av fødselsforløpet, tidligere post partum-blødning, overvekt , lengdesnitt i uterus, amnionitt og preeklampsi disponerer for økt blødning ( 5).


Selv om keisersnitt er en trygg operasjon generelt, er dette ikke anbefalt hvis du har planer om å få flere barn. Kvinner som har flere keisersnitt har økt risiko for problemer med morkaken, samt kraftige blødninger, som kan kreve en hysterektomi, et inngrep hvor livmoren fjernes permanent. Barnet liker best å bli født og mor er skapt til å føde.


Stadig nye studier underbygger at keisersnitt ikke er en lettvint vei til livet, sier Oddvar Sviggum, leder av Norsk gynekologisk forening og avdelingssjef ved Ålesund sjukehus. I hele verden brukes keisersnitt for å minske risikoen for skader hos barn av sykelig overvektige, men min forskning viser at selve forløsningsmetoden, om det skjer vaginalt eller ved. Jeg er dessverre litt overvektig og kjemper for å få planlagt keisersnitt grunnet tidligere dramatisk fødsel og sånn. Var på kontroll på sykehuset i dag, og da fikk jeg vite at vi med mere magefett ville få infeksjoner og at det gror senere. Det vil si at for alle dem som tidligere har hatt et tidligere keisersnitt , er en opptatt av HVORFOR det ble keisersnitt.


Etter et gammelt keisersnitt så har jeg hatt et stort brokk i arret i flere år. Det plager meg ikke annet enn at det synes tydelig om jeg ikke har lang genser som er vid. Svar: Gamle arrbrokk bør opereres hvis de gir besvær. Ferske arrbrokk bør tilbakehenvises til opererende instans, mens gamle arrbrokk ikke nødvendigvis behøver.


Det forekommer oftere akutt keisersnitt ved overvekt og fedme i tillegg til at barnet oftere må tas ut med vakum eller lignende. Graden av overvekt var ikke tilgjengelig i dataene i denne studien. Overvekt mulig feilkilde. Siden risikoen for overvekt øker med alderen, og risikoen for keisersnitt øker ved overvekt , poengterer Herstad at overvekt blant de eldre mødrene kan være en medvirkende årsak.


Faren for akutt keisersnitt er større blant overvektige. Svakere veer kan være årsaken. Det skyldes i ethvert tilfelle av kroppen over tid har blitt tilført mer energi enn det som er forbrukt.


Det er faktisk eneste måten en kan legge på seg, det er å omgjøre maten vi spiser til kroppsfett, og det gjøres kun om en ikke bruker opp det en inntar. Jeg er uker på vei og er svært overvektig (BMI 39). Rekordhøye keisersnitt -tall Antallet keisersnitt har steget jevnt siden de siste tiårene. Også i Sverige og Danmark har det vært en økning i keisersnitt de senere årene, men de skandinaviske landene ligger likevel et stykke bak USA, Canada og. At vi gir fortere opp?


Ved ivaretakelse av risikofødende vil jordmor planlegge omsorgen med tanke på at komplikasjoner kan oppstå. Det sosiale er viktig for livskvaliteten blant mennesker dømt til soning eller behandling Innsatte med ubehandlete psykiske lidelser har lavere livskvalitet enn innsatte uten psykiske lidelser og lavere livskvalitet enn personer dømt til psykiatrisk behandling, viser en ny oversikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg