fredag 6. desember 2019

Tranum røer bunad

Personlig service, gode priser og kort leveringstid. Tranum Røer bunad fra Vestfold med svart stakk, hos Norsk Flid Husfliden. Syes av lokale eksperter. Bunaden har damaskstakk i to ulike fargar, svart eller rustrau og svart brokadeliv.


Det høyrer til eit kvitt forkle med kulørt blomstermotiv.

Det er mogleg å velje mellom to ulike vesker med forskjellige fargar og motiv. Vare(r) i din handlekurv. Motivet er hentet fra Brokadevesten. Bunad med brokadeliv fås i to fargevarianter.


Begge variantene har sort brokadeliv med blomster og stakk i rød eller sort ulldamask. Det indre skrinet er lufttett og i tre etasjer. Sølvet holder seg blankt og fint i lang tid.


Som de fleste andre distrikter her i landet har også Vestfold hatt flere bunader.

Ved granskning av gamle draktdeler, fotografier og gamle skjøter, bl. Originalene, som bunadene er konstruert etter, er på Slottsfjellmuseet, sier Bakke. Denne Pinnen ble oppdaget av emel evitan.


Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Dermed ønsker jeg å selge den ene stakken. Det følger med veske og kyse til, da jeg kun har laget en skjorte og et forkle til å bruke med begge stakker. Denne stakken har jeg kun brukt to ganger. Skjorte, forkle og belte må anskaffes i. Livet er i mørk rød fløyel kantet med grønt klede.


Stakken er i sort ulldamask, kantet med grønt klede og mørk rød fløyel Forkleet er i sort silke med små røde blomster, Lauslomma (veska) er i sort ullstoff med plattsømbroderier og silkeapplikasjon. Bondekvinnene i Follo deltok på disse utstillingene, og ble inspirert til å starte arbeidet med å skape en egen Follobunad. Hun glemte ikke bygda hun vokste opp i. Hun ønsket sterkt at Romerike skulle få en bunad og hun reiste rundt på gårdene på Romerike for å finne noe som kunne være av interesse av gamle klær. You may even have a white, embroidered apron. The belt is woven, or leather with silver “støler” on it.


There is even an embroidered Vestfoldbunad which is called “den broderte vestfoldbunaden”. Denne bunaden er mer i tråd med gamle sømteknikker enn i den første bunaden.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar. Kvinnebunad fra Sandar i Vestfol konstr. Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Tilpasset brudekjole til en slankere modell.


Vestfold har hatt flere ulike bunader , slik som mange andre distrikter også har hatt. De to bunadene hun har kopiert er en bunad med brokadeliv, og en bunad med fløyelsliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg