mandag 23. desember 2019

Ovenfra og ned strikking

Samme teknikk gjelder hvis man velger å strikke en jakke ovenfra og ned. Da strikker man frem og tilbake på rundpinne fra midt foran (merket bak behøves ikke). La oss sette igang. Midlertidig utsolgt. Jeg begynte å strikke for litt over år siden.


Ovenfra og ned strikking

Da fantes det nesten ingen oppskrifter hvor man strikket gensere, jakker, kjoler osv ovenfra og ned. Endelig fikk jeg prøvd meg på å strikke en kofte ovenfra og ned. Syns det var veldig greit å kunne prøve underveis, og enkelt å få akkurat passe lengde.


Dette er Frøkengårdkofte fra Kofteboken 2. Faktisk samme kofte som er på forsiden av boken, bare i andre farger. Koften er strikket i Rauma finull. I denne DROPS video viser vi hvordan man strikker en genser ovenfra og ned på rundpinner.


Ovenfra og ned strikking

Lær ovenfra og ned- strikking fra grunnen av! En tidløs genser i vakkert og delikat garn kan man gjerne investere noen strikketimer i. Denne kommer du til å bruke i årevis. Størrelse S - XXXL.


Strikket genser i DROPS Alpaca. Jeg er superforelsket i mønstrene i koftestrikkbøkene, men omtrent alle strikkes ovenfra og ned. Mon tro hva andre strikkere erfarer?


Ovenfra og ned strikking

Det må være en grunn til at ovenfra og nedstrikk har blitt så populært, og antagelig finnes det en bra måte å felle på som både er fast, pen, OG ELASTISK. Jeg har bare ikke knekt den koden, enda. Genser strikket ovenfra og ned med tråder i forskjellige farger Alpaca Silk fra Rauma Garn. Sener er det skrevet mange bøker om temaet, de fleste på engelsk.


Det kan altså se ut som det å strikke ovenfra og ned først de siste årene er blitt vanligere her i Norge. Utgitt på Embla forlag som var raske med å sende ut boka. Tone Loeng har vært på å oversette den til norsk. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med rundfelling og nordisk mønster på bærestykket. Håndbok i ovenfra og ned-strikking ! Du får grunnoppskrifter til fire plaggtyper: rundstrikket bærestykke, raglan og plagg med ermekupler og sadelskuldre.


Ovenfra og ned strikking

Til hver av de fire modellene finner du først en grunnoppskrift og deretter tre oppskrifter som er strikket ut fra hver av de fire modelltypene - totalt stk. Av en eller annen grunn hadde jeg fått det for meg at dette var en modell som skulle strikkes ovenfra og ned , og oppdaget først da jeg skulle til å legge opp at det var vel ikke akkurat slik den var designet, -he he, -men hva gjør vel det? Filtrer strikkeoppskrifter for å finne det helt riktige design i det garnet og formen du ønsker, eller bli inspirert til ditt neste prosjekt. Søk mellom tema som påske og jul, dåp og bryllup, eller er det ikoner du leter etter, som Marius eller Nancy?


Vi kan da vel regne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg