onsdag 25. desember 2019

Koke mørbrad

Jeg skal lage gryterett med mørbrad , og i oppskriften står det bare at man skal koke til kjøttet er mørt. Men hvor lang tid tar egentlig det? Er greit å vite ca tid så jeg vet når jeg skal begynne med tilbehøret. Hvor lenge kjøtt må koke varierer med størrelse og mørhet.


Koke mørbrad

Kjøttet er ferdig kokt når det løsner fra beinet. Dersom du koker store porsjoner, fjerner bein og avkjøler kjøttet, har du et supert utgangspunkt for mange raske middagsretter. Rens kjøttet fra beina mens det er lunkent, da slipper det lettere og du sparer en del tid.


Ytrefilet, flatbiff, mørbrad. Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 1°C, kg stekes i ca. T-benstek Filetkam. Se anbefalt kjernetemperatur for indre- og ytrefilet, elgstek og roastbiff, og andre nyttige tips.


Steke- og koketips for elg gjelder også for hjort. Jeg brukte mørbrad – og det kan anbefales, det ble supermørt etter timer i stekeovnen. Indrefilet eller ytrefilet kan brukes, men da er jeg redd for at kjøttet nesten blir for mørt, så det blir vanskelig å skjære kjøttet i pene skiver.


Jeg brukte ‘plast’ fra en stekepose og stekte mørbraden på 50°C – i timer ! Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Tok opp kjøtt fra fryseren i går, men gryta ble utsatt til søndag så kjøttet må hvertfall stekes. Bør jeg ta kjøttet ut fra kraften før jeg setter det i kjøleskapet, eller kan jeg bare sette inn hele gryta?


Koke mørbrad

Mørbrad skjæres til ca. Sett temperaturen på maks. Pensle litt olje på biffen, ha på salt og mye pepper. Men visste du at mørbrad egner seg svært godt til mer enn bare klassiske biffmiddager? Se våre tips for tilberedning og oppskrifter med mørbrad ! La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 1grader.


Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger. Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Det er helt perfekt å koke gryteretter av. Har du jernpanne bruker du det, men det er viktig at panna er ordentlig varm. En av favorittene mine i høst er en indiskinspirert gryte med høyrygg og søtpoteter i terninger, og masse deilig krydder som ingefær, kardemomme.


Koke mørbrad

Reinsdyr mørbrad med grønnsaker og fjellost. Enkle råvarer som til sammen blir til et fantastisk måltid! Oppskriften er til tre, maks fire personer og passer utmerket til en spesiell anledning. Slik lager du din egen kraft. Basisen for alle gode supper, sauser og gryter.


Kraft basert på kjøtt, fisk, fugl eller grønnsaker kan du lett koke selv. Taco på fredag er nærmest blitt en institusjon her i landet, men lørdagsbiffen ligger ikke så langt bak. Indrefilet, ytrefilet, mørbrad , flatbiff og t-bone er alle populære stykningsdeler, med varierende grader av mørhet.


Bog, bibringe og høyrygg er grovere og løsere i fibrene, og må tvert om ha lang koke - eller steketid for å bli mørt og lett og tygge. La rødvinssausen koke inn til den får en passe konsistens. Det kan være litt vrient å time innkokingen hvis du lager mye. Smak til med salt, men ikke før helt på slutten.


La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. Vannmengden kan variere noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg