torsdag 5. desember 2019

Skatteoppgjøret 2018

Logg inn her for å endre. Alt sendes elektronisk. De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20. Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen.


Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart.

Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på. Sammen med meldingen må det sendes skifteattest og fullmakt fra øvrige arvinger. Skatteoppgjøret er klart i perioden juni - oktober.


Alle får ikke skatteoppgjør samtidig. De fleste får skatteoppgjøret siste halvdel av juni. Det første skatteoppgjøret er klart rundt denne datoen.


Skattepengene kommer vanligvis på konto bare få dager etterpå, og du skal senest ha dem på konto tre uker etterpå.

Dersom du ikke får skatteoppgjøret i juni kommer det tilsendt i løpet av høsten. Siden skatteoppgjøret legges ut fortløpende så kan vi ikke lenger gi deg en spesifikk dato hvor dette sannsynligvis vil komme, men skatteoppgjøret vil komme tidligst 1-uker etter at du har levert skattemeldingen, og senest i siste halvdel av juni, dersom du ikke er plukket ut for kontroll eller det foreligger andre særlige omstendigheter. Hvis du får restskatt må den betales uker etter du mottok skatteoppgjøret , men tidligst 20. Det vil si at dersom du mottar skatteoppgjøret 27. De første lønnstakere og pensjonister mottar skatteoppgjøret.


Når er skatteoppgjøret ? I siste halvdel av juni får de første lønnstakere og pensjonister varsling om skatteoppgjøret. Dersom du har penger til gode, er første mulige dato for utbetaling rundt den 20. Du får et varsel på epost eller tekstmelding når skatteoppgjøret ditt er klart. Men de aller fleste som er elektroniske brukere, kan forvente å få skatteoppgjøret sitt 27.


Altinn via e-post eller SMS. Det har skjedd en feil. Skattepenger til gode utbetales innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt. Det er for tidlig å si noe om på nåværende tidspunkt, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, til Dinside.


Nå er det like før de første skattepengene tikker inn på konto til mange av dem som betalte for mye skatt i fjor. Dersom skatteoppgjøret ditt ikke er klart da er neste mulighet 15. Deretter vil det være ukentlige skatteoppgjør fram til 23.

Beløp under 1kroner utbetales ikke. De vil motta varsel på e-post eller SMS om når skatteoppgjøret deres er tilgjengelig. Neste mulighet for å motta skatteoppgjøret er 15. I verste fall må du vente til oktober før du får det.


I hele Norge var det 4. Snittinntekten blant landets skattebetalere er 310. For de som ikke får skatteoppgjøret i juni vil det bli tilsendt i løpet av høsten. Fra begynnelsen av august kommer skatteoppgjør løpende frem til slutten av oktober. Du må nemlig betale prosent i rente fra og med 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg