tirsdag 17. desember 2019

Spesialpedagogikk opptakskrav

Spesialpedagogikk : For studieretningen i spesialpedagogikk må du innpasse emner på studiepoeng som du allerede har gjennomført. Du søker om innpassing i samme søknadsskjema som du søker om opptak til modul og 3. Tidligere godkjente emner i spesialpedagogikk. Lærevansker og særskilte behov i et system- og individperspektiv) har ikke obligatorisk praksis eller PBL, og kan derfor ikke innpasses i bachelorgraden i spesialpedagogikk.


Spesialpedagogikk opptakskrav

Examen philosophicum og Examen facultatum fra godkjente studiesteder kan innpasses direkte inn i bachelorprogrammet. Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.


Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse. Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Spesielle opptakskrav For å kvalifisere til opptak må du i tillegg oppfylle en av følgende: en bachelorgrad. Merk at selv om du dekker karakterkravet er du ikke garantert plass på programmet. Les mer under overskriften Rangering av søkere.


Spesialpedagogikk dreier seg om å legge til rette for at barn, unge og voksne med særskilte behov får utvikle seg som enkeltindivider og sammen med fellesskapet de tilhører. Studiet gir en bred innføring i spesialpedagogikkens teorier og forskningsmetoder. Ikke alle har like muligheter for å tilegne seg ny kunnskap.


Har du lyst til å være med på å skape et inkluderende samfunn? Lær spesialpedagogikk av noen av landets beste spesialpedagoger! Spesialpedagogen har kunnskap om ulike funksjonsnedsettelser, som for eksempel psykososiale vansker, spesifikke lærevansker (lese- og skrivevansker, matematikkvansker eller språkvansker), synsvansker, hørselsvansker, generelle lærevansker (utviklingshemming) og autismespekterforstyrrelser.


Fullført og bestått Spesialpedagogikk studiepoeng (sp) eller tilsvarende videreutdanning i spesialpedagogikk på sp. Poengberegning og rangering. Les om hvordan vi poengberegner søknader til mastere og videreutdanninger her Søkere til dette studieprogrammet rangeres kun etter karakterpoeng fra Spesialpedagogikk 1. Mastergradsstudiet i spesialpedagogikk gir kompetanse for allmenn pedagogisk virksomhet på et høyt nivå, sammen med fordypning i spesialpedagogikk. Det skal bygge på ulike utdanninger og kombinasjoner på bachelornivå, gi mulighet for innpassing av tidligere utdanninger i spesialpedagogikk og kvalifisere for opptak i forskerutdanning.


Du lærer å sette inn individrettede tiltak, men også bygge kompetanse og utvikle organisasjoner, skoler og arbeidsplasser der mennesker med særlige behov tar del i fellesskapet. Gjennom studiet vil studenten tilegne seg kunnskaper og metoder for å analysere inkluderings- og ekskluderingsprosesser i utdanningsløpet, og gjennom disse kunne avdekke mulige årsaker til blant annet drop-out og utenforskap. Videreutdanning i spesialpedagogikk består av valgfrie emner, som hver er på studiepoeng, og derav kan utgjøre inntil studiepoeng totalt. Emnene er skreddersydd ulike felt innenfor spesialpedagogikk.


Videreutdanningen har som mål å imøtekomme behovet for spesialpedagogisk kompetanse i barnehage, skole, og innen helse- og. Spesialpedagogikk (master - to år) Med en master i spesialpedagogikk får du en yrkesrettet utdannelse og kompetanse som er sterkt etterspurt i arbeidslivet. I programmet kan du velge mellom fem fordypninger: audiopedagogikk, logopedi, psykososiale vansker, spesifikke lærevansker og utviklingshemning. Masterstudiet i spesialpedagogikk er et samarbeid mellom NTNU og Nord Universitet. Ved NTNU er det mulig å ta første året ved Institutt for pedagogikk og livslang læring eller ved Institutt for lærerutdanning.


Se opptakskrav for de ulike søknadsalternativene. Spesialpedagogikk – master heltid og deltid - opptakskrav Studiet har plass til heltidsstudenter og deltidsstudenter. Det vises til retningslinjene for opptak og rangering til mastergradsstudier ved Universitetet i Stavanger. Lærerutdanning eller tilsvarende bachelorutdanning (f.eks. vernepleier, barnevernspedagog, sosionom).


Spesialpedagogikk opptakskrav

Det gis tilleggspoeng for søkere med yrkesdidaktisk bakgrunn. Begrepet tilpasset opplæring brukes mest innenfor skolen, men barn med spesielle behov har krav på tilrettelagt tilbud også i barnehagen. Spesialpedagogikk for assistenter passer både for deg som ønsker deg inn i en slik jobb, og for deg som trenger å oppdatere og formalisere din kompetanse. Spesialpedagogikk (1.-10. trinn) Videreutdanning for lærere, Trondheim Studiet vil gjøre deg i stand til å oppdage og analysere elevers ulike utfordringer, samt tilrettelegge for et tilpasset og inkluderende læringsmiljø. Opptakskrav er godkjent lærerutdanning og minimum studiepoeng i spesialpedagogikk eller studiepoeng i spesialpedagogikk kombinert med studiepoeng i annen godkjent, relevant pedagogisk utdanning for arbeid som lærer i grunnopplæringen, trinn 1–13.


Spesialpedagogikk spesialisering gir kandidatene avansert kompetanse til å kunne delta i utredning og kartlegging i forhold til kompliserte spesialpedagogiske utfordringer, og å kunne planlegge, gjennomføre, evaluere og veilede i forhold til både lettere og omfattende spesialpedagogiske tiltak, og i forhold til læringsmiljø. Gjennom studiet skal du kunne forstå likheten og ulikheten mellom allmenpedagogisk og spesialpedagogisk praksis, og det vektlegges at spesialpedagogiske vanskeområde kan og bør forstås både fra et individ- og systemperspektiv. Du kan velge å spesialisere deg innen spesialpedagogikk eller sosialpedagogikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg