fredag 13. desember 2019

Kinesiske navn

Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Reisende til Kina som stammet fra områder kontrollert av det partiske arsakide-dynastiet tok gjerne An som kinesisk slektsnavn. An kan også benyttes som personlig navn (fornavn) i Kina.


Det er da nesten alltid et guttenavn, det til tross for at skrifttegnet som ligger mest til grunn for navnet betyr kvinne, pike (女, nǚ). Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen.

Norske navn som også er brukt internasjonalt kan dessuten ha en annen transkriberingsmetode, basert på den kinesiske utgaven av dette navnet. I det kinesiske samfund bruger man begge navne, når man henviser til folk, som et tegn på respekt. I følge kinesisk filosofi tilsvarer forskjellige år et bestemt dyr. Vet du hva ditt kinesiske stjernetegn er?


Lær mer om dyretegn og. Dette er en liste over populære navn. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn.


Når utlendinger blir gitt kinesiske navn , skjer det på hovedsakelig to måter.

Man tar utgangspunkt i uttalen og finner (som oftest) tre skrifttegn som sånn noenlunde dekker uttalen, enten av hele eller deler av navnet , for eksempel Bókèmàn 勃克曼 (Bøckman). Det beste utvalg av Norges beste vitser. Da står feltet NORSK NAVN åpent, eller det er angitt at det er en art i ei slekt der det finnes andre arter med norsk navn. For barn i alle aldre.


Under kolonnen Synonyme navn er det angitt både synonyme navn på den aktuelle urten, og navn på andre arter som brukes parallelt med urten navngitt i første kolonne. Innan kinesisk tradisjon blir dei mange ulike variantane av kinesisk talespråk gjerne rekna som eitt språk, sjølv om mange dei ikkje er gjensidig forståelege. Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Fakta om det kinesiske kjøkken. Kina har lang historie innen matlaging. Kinesiske matoppskrifter.


Kina er ein republikk i Aust-Asia. Kina grensar til Nord-Korea i nordaust, Russland og Mongolia i nor til Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Afghanistan, Pakistan, India, Nepal og Bhutan i nordvest og vest, og Myanmar, Laos og Vietnam i sørvest. Noen navn er stabile øst- eller vestkantsnavn, mens andre har beveget seg fra overklassen til øst.


Mens man kanskje må ta til takke med en Toyota, fordi man ikke har råd til en Mercedes, kan man velge navnene man vil helt fritt, sier Tangen. I motsetning til engelske navn , som vanligvis er valgt fra en etablert database, kan kinesiske navn være ubegrensede kombinasjoner av tusenvis av tegn. Naming på kinesisk er faktisk en kunst.


Et vakkert navn er ikke den enkle blandingen av estetiske tegn - noen ganger er et navn vakkert på grunn av dets poetiske konnotasjon eller fonetiske harmoni.

Er du fascinert av den kinesiske kulturen og ønsker å vite hva ditt kinesiske navn ville vært? Ta denne testen og finn det ut! Hun som alle andre britiske tenåringer, skriver CNBC, utenom én ting – hun tjener millioner av kroner på å gi engelske navn til kinesiske barn. Beau Jessup fikk ideen da hun reiste med sin far i Kina som 15-åring, og en av hans forretningsforbindelser, kalt fru Wang, ba henne foreslå et engelsk navn til hennes tre år gamle datter. Det kinesiske fødselskartet tar utgangspunkt i hvor gammel moren var da barnet ble unnfanget og måneden unnfangelsen fant sted.


Forklaring: Jentenavnet er en norsk kortform av ulike varianter av Katarina, som kommer (opprinnelig) fra det greske navnet Aikaterine med en noe usikker forklaring som kan være navneinnvielse, begge to eller til og med tortur. Romerne endret betydningen til at navnet stammet fra det greske ordet katharos som betyr ren. I hverdagen er dog navnet vårt noe vi sjelden tenker over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg