tirsdag 10. desember 2019

Pre diabetes symptomer

Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. If you have prediabetes, the long-term damage of diabetes — especially to your heart, blood vessels and kidneys — may already be starting. En person som har diabetes , har såpass høye glukoseverdier at det er skadelig. Visse personer ligger i en gråsone, der glukoseverdien er lett forhøyd.


Man vet at risikoen for å utvikle diabetes er større hos disse personene, og tilstanden kalles derfor for prediabetes ( pre betyr før).

Prediabetes er svært vanlig. I mange tilfeller, pre-diabetes symptomer er ikke-eksisterende. Dette kan være farlig for folk som har det, fordi pre - diabetes kan fort bli til type diabetes dersom visse trinnene ikke er tatt for å hindre det.


Når pre-diabetes symptomer er til stede, kan de virke som mildere versjoner av symptomene som vanligvis går sammen med type diabetes. Som navnet sier, er diabetes en fase preget av høyt blodsukker mer enn normal konsentrasjon, men ikke så mye som kan bli diagnostisert med diabetes. Hos en pasient med denne tilstanden, blodsukker lesing i mellom det anbefalte nivået ideelt nivå og diabetiker. Som forventet, begynner pasienten å vise noen symptomer som ligner på diabetes.


Les mer: Kanel mot diabetes Veien videre. Etter en diabetes type-diagnose har fastlegen din ansvar for at du får riktig behandling med medisiner, men også et kontakt med diabetessykepleier, diabetesteam og opplæringstilbud hvor du får hjelp til å legge om livet og reduserer livsstilsfaktorene.

Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Hos mennesker med type 2- diabetes vil det oftest ikke være like ille. Noe av det skyldes at type 2- diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste. Går du lenge med sykdommen før den blir påvist, vil du sannsynligvis føle deg slapp og sliten, og kanskje unormalt tørst.


Iedereen kan ( pre ) diabetes krijgen, maar sommige mensen hebben echter meer kans dan anderen. Tegn og symptomer på pre - diabetes Pre - diabetes er angitt med blodsukkernivået som er gjennomgående høyere enn gjennomsnittet. Som tiden går, disse høyere enn normalt blodsukkernivået stige, til de er høye nok til å kvalifisere som diabetes. Personer med nedsatt insulinkänslighet (insulinresistens) utvecklar vanligtvis typ diabetes om det pågår tillräckligt länge. Noen får faktisk oppdaget sin diabetes i forbindelse med sitt første hjerteinfarkt eller hjerneslag.


Andre komplikasjoner som kan opptre er redusert syn, nyresvikt eller nevropati (nerveskade), sier han. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Diabetes symptomer. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet.


For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men overvekt og mangel på fysisk aktivitet er de viktigste triggerfaktorene. Ett vanligt första tecken är att du kissar mer och oftare än vanligt. När blodsockernivån blir tillräckligt hög läcker det socker till urinen.


Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg