mandag 16. desember 2019

Kjøttdeiggryte med potetmos

Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse.


Smak til med krydder. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge.

Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor! Tilsett deretter paprikapulveret og rør det godt sammen. Videre stekes kjøttet sammen med løken, skru opp varmen litt. Knus karbonadedeigen til sukkerbitstørrelse.


Stek til kjøttet er gjennomstekt. Ha så i resten i oppskriften og smak deg frem med søtstoff. Sammen med en go hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper.

Det passer også godt å servere denne om du skal ha klubb eller flere til middag. Det er viktig å smake den til med sukker, salt og krydder. Så smak alltid på maten underveis, da er du sikret et godt resultat.


Du bruker da en moser, stavmikser eller mikser. Men vær svært forsiktig om du bruker stavmikser eller mikser, så potetmosen ikke blir seig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker sammen med potetene. Når potene er most, uten for mye klumper, tilsetter man salt, pepper og eventuelt gressløk. En enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen.


Populær og rask familiemiddag. Du kan også bruke kjøttdeig i denne retten. Se video for steg-for-steg. Server gjerne med salat og bagetter. Potetmos 7g potet 2g smør ss sukker.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! By på en varmende kjøttdeiggryte med rosenkål og sopp, som får ekstra smak av en krydret pølse. En god potet- eller rotmos passer godt til.


Hell av vannet og mos potetene.

Kok de møre i vann. Rør inn ss smør og spe med melk eller fløte til en tykk mos. Idag vil jeg dele en oppskrift på en skikkelig dansk barnevennlig kjøttdeiggryte.


Retten består av hakket stekt oksekjøtt som blandes med løk, krydder og eventuelt grønnsaker, og serveres over potetmos , pasta eller ris. Denne gryten blir kalt millionbøf. Strø på hakket persille og server gryten rykende varm med potetmos. Under det sprø deiggitteret gjemmer det seg en smaksrik farse med sopp, vin, tomat og ­hvitløk. Kjøttdeigpai med tomat og sopp Vis mer.


Og veldig greit for lommeboka på en hverdag. Tradisjonelt sett serveres Stroganoff med potetmos , men ettersom jeg spiser lavkarbo, lager jeg heller rotmos – en favoritt her hjemme! Ikke minst er den veldig rask og enkel å lage. PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG: Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Om det er en hverdagskveld med familien eller med venner og rødvin på hytta, om dere er én eller femten til bords - en gryterett passer like bra.


Lynraskt eller god tid? En av de tingene som er så deilig med gryteretter, er at mange av dem kan langtidsstekes i stekeovnen, og du kan gjøre andre ting mens maten passer seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg