tirsdag 31. desember 2019

Smerter høyre side rygg

Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Smerter i området under magen på høyre side kan være relatert til allergi eller tarmbetennelse. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer , er det beste tiltaket hvile og fysioterapi.


Smerter høyre side rygg

Smerter i siden eller flanken refererer til smerte eller ubehag i siden av magen, umiddelbart over hoften. Du kan lide av smerter i høyre side eller venstre side. Hvis du lider av din side kan ha mange årsaker. Smerter i flankene ved siden av virvelsøylen kan av og til kjennes som vondt i ryggen, men kan tyde på en nyrebekkebetennelse.


Som regel vil feber oppstår samtidig. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen. Ved en cyste på eggstokken, kan denne gi smerter eller ubehag om den er såpass stor som din, cm. Disse smertene kan sitte nede i magen og stråle mot rygg eller noen ganger ned mot beina.


Smerter høyre side rygg

Problemet nå er hovedsakelig øvre del av ryggen (mest på venstre side ) Det er som en slags svie eller følelse av å være sliten i ryggen. Noen dager er det helt bra, men så kommer det igjen. Noen ganger er det også smerter i noen punkter på venste side litt lenger ned mot midjen.


Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca. Dette kan gjentas 5-ganger daglig med en times mellomrom de første 2-dager. Det er viktig å vite at vondt i ryggen sjelden skyldes en alvorlig lidelse og at det ofte forsvinner i løpet av noen få dager. Eventuelt rygg - eller magesmerter.


Akutt oppstått, kraftig, sentral brystsmerte. Ofte utstråling til rygg , hals eller overekstremiteter. Viktig og vanskelig differensialdiagnose mot hjerteinfarkt. Ses hyppigst ved hypertensjon eller Marfans syndrom. Akutte smerter i epigastriet, som brer seg til hele buken.


For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Smerter nederst i magen: Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere.


I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her. Smerten - en av de mest ubehagelige symptomer,som alltid angir problemer i kroppen. Kanskje den mest varierte naturen blant alle typer lignende opplevelser er smerter som oppstår i mage og rygg , eller som mer sannsynlig å si pasientene, smerter i høyre side eller venstre side.


Leddene i ryggen ligger tett i tett og disse kan henge seg opp eller låse seg med påfølgende sterke ryggsmerter. Enkelte ganger forverres tilstanden fra lokale smerter til isjias som gir smerter nedover bena, eller til en kronisk tilstand med gjentatte tilbakefall og vedvarende smerter. Venstre eller høyre ? Vi har to nyrer, en på venstre side og en på høyre side. Dette innebærer at vondt i nyrene kan oppstå både på venstre eller høyre side – og til og med på begge sider samtidig i visse tilfeller. Normalt sett vil smertene bare være på en side (men det er ofte ille nok).


Smerter høyre side rygg

Hvis smerter i nedre venstre side av ryggen er spesielt alvorlig, kan det være en indikasjon på en herniated eller sprukket disc. Alongside de vanligste årsakene nevnt ovenfor, kan smerter nede på venstre side av ryggen like godt være en innstramming av sacroiliac felles, rygg ledd og rumpe. Jeg har hatt smerter bak på ryggen, litt på venstre siden konstant i et døgn nå. Jeg kan ikke si det helt sikket, men det virker som om smertene kommer fra leveren.


Blir litt bedre når jeg legger meg ne men kjenner det fortsatt. Kjennes ut som den har hovna opp, det presser liksom. Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen. Hele ryggsøylen kan stivne til når man har aksial spondyloartritt og man kan stivne i en framoverbøyd posisjon.


Smerter høyre side rygg

En slik rygg , som er helt tilstivnet, ser nesten ut som et bambusrør på røntgenbilder. Ved undersøkelse ble det ikke funnet nevrologiske utfall, men pasienten oppga smerter ved fleksjon i hofteleddet og lokal ømhet over trochanter major på høyre side. Oftest galleveispatologi eller leversykdom.


Andre muligheter er pankreatitt, magesår, appendisitt med atypisk leie, appendisitt hos gravi subfrenisk abscess, nyrepatologi, kolontumor i høyre fleksur, hjerteinfarkt, lungebetennelse. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg