mandag 30. desember 2019

Kløende utslett som sprer seg

Som regel er området rundt munnen og rundt øyne frie for utslett. Elveblest: Elveblest gir som regel kløe og vabler. SER UT SOM BLINKSKIVER: Erythema multiforme fremstår ofte med røde flekker på håndflatene, fotsålene, leggene, underarmene og ansiktet.


Hva er utslett med kløe? Er du bekymret for kløende utslett som kan påvirke barnet ditt?

Disse kløende utslett hos barn forårsaker mye irritasjon og ubehag hos barn, så alle foreldre bekymring. Her er noen utslett som klør og brenner oppstår påvirker barn. Røde hunder: Et lyserødt, småflekket utslett starter som regel i ansiktet og sprer seg videre til bryst, rygg, armer og ben. Utslettet varierer fra bitte små vabler, til vabler som kan dekke store områder av kroppen.


Kronisk elveblest er mer problematisk både for pasienten og legen enn det akutte anfallet. Mollusker går som regel over av seg selv,. Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett.

Som følge av kloring dannes det ofte områder med fortykket hud som lett sprekker. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hu eventuelt med væskefylte blemmer. Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, og ved infeksjoner kan det lett oppstå forverring i eksemet. En rekke faktorer har blitt foreslått som mulige årsaker eller utløsende faktorer: Varme og svetting, sollys, ioniserende stråler, nyresvikt, mekanisk irritasjon, langvarig sengeleie. Den hyppigst beskrevne utløsende situasjonen er varme eller svetting, der noen forskere hevder at svettekjertlene lukker seg , noe som gir et kløende utslett.


Også andre infeksjoner kan føre med seg utslett , forklarer barnelege Camilla Moger. I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk reaksjon, forklarer barnelegen. For eksempel, hvis utslettet ditt danner en sommerfugl på venstre og høyre side av nesen, kan det være lupus erytematools, en autoimmun sykdom.


Så sprer det seg nedover bena, helt parallellt, mens det stedet det startet slutter å klø. Denne prosessen varer - uker før utslettet forsvinner under føttene. Denne gangen startet det på armene, likt på begge sider som tidligere, og sprer seg oppover.


Let etter utslett hver time eller kontroller om utslettet sprer seg. Ta av klær ved behov. Benytt lunkent vann til fukting. Det klør forferdelig.


Du kan gi febernedsettende smertestillende medisin som paracetamol – følg doseringen på pakken.

Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett , som kan lindres. Klødde seg tullete på ferietur. Vi bryr oss om ditt.


Over et par dager fikk hun flere bitt som ga kløende , væskende utslett på bein og armer. Smitter gjennom langvarig hudkontakt og har ingen forbindelse med dårlig hygiene. Et kløende utslett som vises gjennom små nupper og blemmer i huden. Behandles med reseptfrie legemidler. Alle i husstanden må behandles, inkludert klær og tekstiler som har vært i kontakt med hud.


Skabb er smittsomt, og man kan bli smittet flere ganger. Ringorm på kroppen starter vanligvis som et kløende , rødt, skjellete utslett på huden. Du kan få en eller flere ringormer. Utslettet er ringformet, og i midten av ringen ser huden ofte mer normal ut.


Noen ganger overlapper de hverandre og danner et mønster som ligner kronbladene i en blomst. StaseekseHvis klaffefunksjonen i venene på bena fungerer dårlig vil det bygge seg opp veske i bena. Dette gir grobunn får såkalt Staseeksem som ses som rødhet og kløe på leggene.


Våre hudleger behandler alle hudproblemer som kan oppstå med økende alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg