tirsdag 31. desember 2019

Kjøttpudding av elg

God høstmat med elgkjøttdeig, rotfrukter og eple. Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding. Kjør kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd.


Kjøttpudding av elg

Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Lars Erik Vesterdal og Robert Mære er på bobiltur i Namdalen. De er fortsatt i Grong og kjøkkenet er satt opp midt på Namsentunet. På menyen står baconsurret kjøttpudding av elg , soppsaus.


Monica - Velkommen til kjøkkenkroken min! Ha alt i en bolle og elt sammen i en kjøkkenmaskin. Klem mesteparten av melken ut av loffterningene før disse tilsettes. Form et brød på en stripe av aluminiumsfolie lagt på rist og legg baconet over.


Kjøttpudding av elg

Når varm, legg risten med kjøttpuddingen nedi. Kjøttpudding høres kanskje litt kjedelig ut, men det er det ikke. Det smaker jo så godt! Den tar sin ti kjøttpuddingen. Jeg har lagt ut oppskrift på vanlig kjøttpudding en gang tidiligere, men i dag valgte jeg å også ha litt grønnsaker i forma.


Jeg brukte karbonadedeig denne gangen (tilbud på Prix), og kjøttpuddingen krympa derfor mindre enn når en lager med kjøttdeig. Kjøttdeig av hjort kan du bruke på samme måte som kjøttdeig av storfe. Viltsmaken på hjortekjøtt er nesten fraværende og kjøttet er dermed svært anvendelig.


Kjøttpudding av elg

Medisterdeig pleier å inneholde ca fett. Man kan aldri være helt trygg når det står kjøttpudding på menyen. Litt av saftigheten kommer fra grønnsakene som er i puddingen.


Den er digg på smak og saftighet. Karrigryte med elg. En smaksrik viltgryte med et hint av kanel, koriander, spisskummen og chili. Ikke de klassiske smakene man vanligvis forventer til elg - men den langsomme tilberedingen sammen med krydderet bringer det magre kjøttet til uante høyder, bare prøv! Når du bruker viltkjøtt får du ofte en strammere smak på kjøttet enn når du bruker karbonadedeig.


Kjøttet av vilt som elg , reinsdyr og hjort har mange flere bruksområder enn bolognese, burger og taco. I dag klekket jeg ut en kjøttpuddingaktig farse med gode krydder,. Kraft kan erstattes av god sjy eller buljong.


Kok kraft selv eller bruk én av de gode krafttypene du kan handle i slakterbutikk, fra kartong eller Knorr-flaske. Du kan fiffe opp sausen med litt fløte, seterrømme, crème fraîche, balsamico-eddik, rødvinseddik, ekte geitost, ripsgelé eller tørkete tranebær. Kjøttkaker, hjemmelaget brun saus, kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien.


Brimi husker godt fra barndommen, lukta i huset når sausen var på gang. I år fikk vi bare noen få kg med hjortekjøtt men litt mer elg. Her er en oppskrift for hjort, men skal fungere med elg også. Vi tok bilder på litt salat, men spiste med brun saus, brokkoli og ris! Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Om du velger å bruke matprat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg