torsdag 5. desember 2019

Små røde prikker i huden på armen

Når det gjelder utslett - eller små røde prikker - så trenger man som regel ikke være engstelig for dette når det kommer og går, og man ikke har noen andre symptomer i tillegg. Du nevner det ikke, men har du for eksempel kløe på de samme områdene? Petekkier betyr egentlig bittesmå blødninger i huden , og kan ha mange årsaker.


Har fått små røde prikker på armene og noen på lårene, men spesielt på overarmene. De stikker ikke over huden men ligner små blodflekker. Har vert forkjølet og slapp mye mer enn vanlig de siste seks mnd.

Da er det godt mulig du har hudsykdommen Kerastosis Pilaris - på folkemunne kjent som kyllinghu som fører til nupper og prikker i huden. Lad os tage et kig på nogle flere fakta. Hvad er røde pletter på huden ? Røde pletter på huden skyldes små bristninger i det vaskulære system.


De fremtræder oftest på armene og brystet. Eksperter fortæller os, at de svarer til åreknuder, men lodret på huden , i stedet for parallelt. De er godartede tumorer.


Føflekkreft: Enhver pigmentert forandring i huden som endrer seg på kort tid bør undersøkes av hudlege med tanke på føflekkreft. Skabb: Infeksjon i huden som gir et sterkt kløende utslett og små røde prikker og blemmer i huden.

Begynner vanligvis ved håndleddene. Ved utslett på armene er det kort ventetid for vurdering hos en av. Hva er egentlig røde flekker på huden ? Røde flekker på huden er en utvidelse av kapillærene på grunn av små brudd i karsystemet. De forekommer ofte på armer og bryst. Eksperter forteller oss at de ligner på åreknuter, men de er vinkelrette på huden i stedet for parallelle.


Vi må også påpeke følgende: de er godartede svulster. Disse røde flekker fulle av jettegryter gjør grov hud og gjør ikke vondt eller klør. Dette er ikke en alvorlig hudsykdom vanligvis forsvinner i en alder av 30.


Hei, Jeg lurer på en liten ting. Har sånne små blødninger i huden , litt forskjellige i størrelse, men ca rundt 1-mm store. Noen blir borte med glasstesten, noen ikke. Har en del på armene , et par på lårene.


Og rundt noen av disse prikkene er det akkurat som hvite ringer. Kirsebærflekker vil som nevnt sjelden gi noen kløe. Vanligste årsak vil være en overfladisk soppinfeksjon, eller eksem i huden.


Behandlingen for disse er ulik. Første behandles med soppdrepende kremer og.

I løpet av de siste par år har jeg merket små røde prikker eller blemmer på huden , spesielt på brystet, armene , magen og bena. Prikkene er bittesmå, blemmene litt større. De sistnevnte minner om føflekker, men er røde. Jeg har aldri hatt noe sånt før, men nå er det ganske mange av dem, og jeg lurer på hva dette kan være. Det som skjer er at blodkar i huden sprenges og de blir som et lite nøste i huden.


Disse små blodkarene. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i. Midden lager tunneler i huden der de legger egg, og noen ganger kan tunnelene ses som fine sølvaktige linjer i huden. Andre ganger dannes det små røde forhøyninger der midden holder til.


Typisk liker midden seg mellom fingrene, på armene , under armene , på magen eller i huden i underlivet eller baken. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser.


Keratosis pilaris eller hyperkeratosis pilaris er en forstyrrelse i forhorningen av huden (keratiniseringen) rundt hårfolliklene. Utslettet dukker oftest opp i. Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår, kinn og rumpeballer. Huden kan se ut som om man har kylinghu og den kan kjennes som sandpapir.


Vi regner at alle typer blemmer, store eller små , er forårsaket av skade av vevet i huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg