torsdag 26. desember 2019

Klyster gravid

Klyster gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Tidligere ble alle fødende tilbudt klyster , men det er sjelden brukt i dag.


I enkelte tilfeller får vi inn gravide som er veldig forstoppet, og avføringen tar mye plass i tarmen. Da kan vi tilby et lite mini-klyx, men det skjer nesten aldri lengre, sier Jørgensen. Tidlig i fødselen – greit å bruke avføringsmidler da? Forstoppelse og treg mage er en vanlig plage hos gravide. Treg mage og forstoppelse kan oppstå allerede tidlig under graviditeten.


Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke. Hvor vanlig er det å få treg mage når man er gravid ? Mellom til prosent av alle gravide opplever forstoppelse. Microlax klyster 50x5ml. Varene er klare for henting etter time.


Klyster gravid

Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Ved tilstoppet rektum og behandling med klyster bør pasienten ha kontroll hos fastlege etter klysterbehandling. Mange gravide er engstelige for hva som vil skje ved fødselen om de også da har treg mage og avføring i tarmen. Jordmødre kan lett glemme å snakke med gravide om dette, og det kan være vanskelig for den gravide å ta opp dette litt pinlige temaet. Så, JA, jeg kan tenke meg at det gjør forferdelig vondt å få klyster midt i ekte fødselsriene, huff.


Nå vet jeg hvordan det er å gjøre det selv, og jeg kommer til å gjøre det en gang til, med en gang jeg kjenner at noe er på gang, slik at jeg unngår å få klyster på sykehuset med midt opp i rier og cm-åpning. Dere som har fått klyster ifbm fødsel tidligere. Ofte er det slik at man blir løs i magen når fødsel starter, slik at man får en naturlig tømming av tarmen. Jeg hadde det og takket nei til klyster.


Helt ærlig hadde det ikke fristet en millimeter med klyster under rier, hadde mer enn nok med det, men om jeg ble anbefalt det og ikke hadde vært på do hjemme så kanskje. Da har jeg fått det nesten med en gang jeg har kommet inn på sykehuset, før jeg har kommet inn i fødestua. Klyster setter også riene litt mer i gang. Klyx og klyster er ikke det samme.


Klyx er mye mindre pakning, som bare får væska nederst i tarmen. Hun sier at det finnes ingen tall på hvor mange som er plaget forstoppelse, og hemoroider som et resultat av det, er veldig vanlig hos gravide. Når du er gravid , blir blodet ditt prioritert til de viktigste områdene i kroppen, nemlig livmoren, sier hun. Jeg fikk klyster da vi var ankommet sykehuset og fått stadfestet cm. Anonym bruker skrev: De som sier at barna deres alltid har vært en drøm fra fødsel til de flytter ut, lyver.


Alle barn har utfordrende perioder. Min sønn var rett og slett helt grusomt slitsom og utfordrende da han var 8-år. Virkelig helt forferdelig. Dette var ca kl 01. Ja, drikke vann spise svisker etc etc.


Men kan jeg gjøre noe umiddelbart ! Klyx, sånn stort får ut endel. Mangt slag en skal ha kunnskap om gitt ;o) Takk, jeg vil aldri ha full tømming hjemme noen flere ganger. Tre dager og som SDD sier, det var bare dritt og fullt kaos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg