tirsdag 24. desember 2019

Mattespill i klasserommet

Her kan du prøve dine ferdigheter i forskjellige matematiske disipliner. De ferdige illustrasjonene henges deretter opp på veggen i klasserommet. Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen. MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre.


Spillene gjør læring morsommere. Gangetabellspill I Tables Cat må du hoppe fra plattform til plattform og finne ulike ting. Vi finner også synonymer til formene og lager egne tekststykker. Vi måler oss selv, regner volum av skolens steinbenker og finner areal av de ulike lekeapparater i skolegården.


Vi tar tiden på oss selv på 60-meteren, og regner ut farten når vi kommer inn i klasserommet igjen. Men vi gjør det morsomt. Innlegg om mattespill skrevet av brittstips.


I dag har vi spilt FØRST TIL 5(etter en ide fra Tusen Millioner sin lærerveiledning). En elev går ut på gangen, og får ikke se hva som foregår inne i klasserommet. Når eleven har gått ut på gangen, får seks tegnere komme frem til tavla og tegne en tegning hver. Det kan være lurt å gi de en tidsramme, f. Deretter får eleven ute på gangen komme inn i klasserommet igjen.


Derfor har vi med god erfaring repetert de fire regneartene litt hver eneste uke. På den måten glemmer aldri elevene hvordan man setter opp f. Lær deg gangetabellene. Her finner du mer informasjon om læring av gangetabellen på barnetrinnet. De fleste skolene begynner med gangetabellen i 4. Tren på en morsom måte ved å spille spill som Gangetabeller kattespill eller minne-spill. Egent for barn fra til år.


Del ut kort med gangestykke og tilsvarende kort med svar, ett til hver elev. Disse barneskolespillene egner seg både hjemme og i klasserommet. La elevene vandre rundt i klasserommet for å finne personen som har kortet som hører til deres kort. Etter hvert som de finner parr, må elevene sette seg ned i en ring og vente på at alle finner sin partner.


Det er ikke tillatt å snakke. Regning med tallene 0–100. Deler av dette kapittelet vil være en repetisjon fra 2. Elevene har i løpet av 2. Velg blant oppgavene våre.


Hoderegning er nyttig i mange sammenhenger. P er det teoretisk minst krevende av matematikkfagene på VG1. Du lærer om tall og algebra, økonomi, geometri, sannsynlighet og funksjoner.


Liker du matematikk, har du mulighet til å velge programfaget samfunnsfaglig matematikk (S1) i VG2. Igjen slår det meg hvor lett det er å lage liknende spill selv og hvor lite som skal til for at ungene skal synes det er stas å holde på med. Dere oppfordres herved til å kjøpe Mine første mattespill for å bli inspirert til å lage liknende selv!


Aktivitetskassen - Din verktøykasse for kroppsøving og fysisk aktivitet. Set opp ein bane med kjeglar. Fråstand mellom kjeglene vert bestemt etter alder og kor kjent gruppa er med aktiviteten.


For elever, lærere, studenter og foreldre i norsk skole. Norges fremste matematikkressurs på nett! Egne sider for alle matematikkurs i norsk skole. Tallinjer og alfabetet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg