tirsdag 31. desember 2019

Sykt barn kalenderår

Presise og raske termometer for måling av feber. Kikhoste kan ramme i alle aldre, men er farligst for de yngste barna. Sykdommen regnes også som svært smittsom. Når arbeidstaker er hjemme med sykt barn én dag, trekkes det én dag fra kvoten. Det har ingen betydning om det er en eller flere av barna som er syke, eller om barna er syke om hverandre.


Ved barns sykdom er det også viktig å være klar over at kvoten med omsorgspenger ikke utvides selv om man har en legeerklæring på barnets sykdom. I motsetning til fravær grunnet egen sykdom, er det ingen begrensning i antall egenmeldinger man kan bruke ved sykt barn , ut over det maksimale antall sykt barn -dager pr. Arbeidsgiver kan imidlertid kreve legeerklæring dersom det er rimelig grunn til å tro at fraværet ikke skyldes sykdom. Retten til permisjon når barnet er.


Antallet syke barn -dager en arbeidstaker har krav på per kalenderår er avhengig av antall barn , om arbeidstaker er alene om omsorgen, eller om barnet er kronisk sykt eller funksjonshemmet. Arbeidstaker må dokumentere overfor arbeidsgiver om NAV har innvilget utvidet antall stønadsdager på grunn av kronisk sykt eller funksjonshemmet barn. Heisann Er fersk i gamet med barnehagebarn, og prøver å sette meg inn i reglene som gjelder hvis barnet er sykt.


Ser det står at man har rett på dager per kalenderår. Vil det si at når jeg er hjemme nå før nyttår (barnet startet i bhg for en uke siden og er selvsagt sykt nå), så begynner man u. De fleste som har barn kjenner til at man et visst antall dager i et kalenderår kan være hjemme fra jobb når barna eller barnepasser er syke. Men kan dagene deles opp i for eksempel halve dager? Og hva hvis man bare er borte fra jobben i noen timer? Vi ser nærmere på muligheter for å dele opp omsorgsdagene.


Har du omsorg for eller flere barn – har du omsorgsdager per kalenderår. Du kan få ekstra dager per kalenderår hvis du har et kronisk sykt eller funksjonshemmet barn. Hva skjer når syke barn -dagene er brukt opp? Egenmelding gjelder hvis du må være borte fra arbeid når du selv blir syk.


Disse kommer i tillegg til egenmeldingsdagene du har når du selv er syk. Hvis du må være hjemme med syke barn. Alle ansatte som har omsorg for barn har i utgangspunktet rett til å være hjemme med sykt barn inntil dager hvert kalenderår. I tillegg er det mange forhold som kan påvirke hvor mange dager man har rett til.


Har man dager per barn ? Normalt sett ja, men man kan søke om utvidet antall dager dersom man har barn med kroniske sykdommer e. Man har ikke ti dager per barn. Dersom man har tre barn har hver av foreldrene dager. Hjemme med sykt barn – igjen. Du har rett til omsorgspenger i: – dager per kalenderår når du har ett eller to barn under år – dager per kalenderår dersom du har omsorg for flere enn to barn under år. Du har krav på omsorgsdager per kalenderår når du har ett eller to barn under år, og dager dersom du har mer enn to barn under år.


Dagene du kan være hjemme med sykt barn gjelder altså til sammen, og ikke for hvert barn. Alle arbeidstakere som har jobbet i minst fire uker i bedriften, har rett til å være hjemme med full lønn når barnet er sykt. I tillegg til at du selv som arbeidstager har mulighet til å skrive egenmelding, har du også et visst antall dager per kalenderår i tilfelle barnet ditt er sykt. Dette kalles omsorgsdager, se under.


Personer med barn som ikke anses å være kronisk syke eller ha funksjonshemming, kan være hjemme inntil dager pr kalenderår (dager hvis en har mer enn to barn ). Hvis en forelder er alene om omsorgen, økes retten til henholdsvis dager for ett barn og dager for to eller flere barn. For sykt barn -dager må du ha vært ansatt i minst fire uker før du har krav på å være hjemme med lønn. Dessuten gjelder reglene generelt for barn under år.


Hvor mange barn du har, og om de har en kronisk sykdom, spiller inn på antallet dager: Har du ett eller to barn , har du krav på dager i året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg